22 feb 2016 06:00

22 feb 2016 06:00

Mycket närproducerat från Tibro

MATNÄTVERK: Matnätverk 23 februari på Fågelviksgymnasiet

Tibro har massor av närproducerat som är värt att lyfta fram. Allt från morötter från Hönsa till fasan från Tibros skogar till skärbrädor gjorda av Sveriges enda mästare i bildhuggeri Thorleif Aiff.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Man har också en vinnare av Arlas Guldko i gänget i form av Ransbergs skolkock Carina Andersson.

Tillväxt Tibro bjuder den 23 februari in till det första nätverksmötet, vilket blir på Fågelviksgymnasiet.

Marknadsutvecklare Kristian Lagerström vill bjuda in alla som på något sätt arbetar med mat i Tibro:

– Det spelar ingen roll om man odlar, föder upp, förädlar, säljer, tillagar eller på annat sätt arbetar med mat. Vi vill sätta maten i centrum och ta initiativ till ett nätverk med fokus på hur vi tillsammans kan utveckla måltidens mervärden.

Initiativet till att bilda nätverket kommer från Naturbordets Lars Klints som tog kontakt med Tillväxt Tibro för att diskutera hur man tillsammans med kommunen kan utveckla maten kring större arrangemang.

Han har tidigare samarbetat med kostenheten och Carina Andersson när hon var ansvarig för Fågelviks skolrestaurang och det var ett lyckosamt samarbete.

Klints samtal med Tillväxt Tibro utmynnade i idéen att försöka samla alla som på något sätt arbetar med mat för att bilda nätverk i Tibro.

Den 23 februari berättar Gunilla Davidsson, affärsutvecklare inom måltidsturism i Skaraborg och Västsverige, om vad som görs utanför 50-skyltarna.

Ulrika Aleniusson, kostchef Tibro och Hjo, och Niclas Saxius Elwing, enhetschef från kostenheten, tar upp Tibros långsiktiga mål; att bli bäst i Sverige, och Carina avslöjar hur hon och hennes personal arbetar för att skapa matupplevelser varje dag.

Något som ledde till att Fågelvik hedrades med Arlas Guldko som Årets matglädjeskola.

Man har också en vinnare av Arlas Guldko i gänget i form av Ransbergs skolkock Carina Andersson.

Tillväxt Tibro bjuder den 23 februari in till det första nätverksmötet, vilket blir på Fågelviksgymnasiet.

Marknadsutvecklare Kristian Lagerström vill bjuda in alla som på något sätt arbetar med mat i Tibro:

– Det spelar ingen roll om man odlar, föder upp, förädlar, säljer, tillagar eller på annat sätt arbetar med mat. Vi vill sätta maten i centrum och ta initiativ till ett nätverk med fokus på hur vi tillsammans kan utveckla måltidens mervärden.

Initiativet till att bilda nätverket kommer från Naturbordets Lars Klints som tog kontakt med Tillväxt Tibro för att diskutera hur man tillsammans med kommunen kan utveckla maten kring större arrangemang.

Han har tidigare samarbetat med kostenheten och Carina Andersson när hon var ansvarig för Fågelviks skolrestaurang och det var ett lyckosamt samarbete.

Klints samtal med Tillväxt Tibro utmynnade i idéen att försöka samla alla som på något sätt arbetar med mat för att bilda nätverk i Tibro.

Den 23 februari berättar Gunilla Davidsson, affärsutvecklare inom måltidsturism i Skaraborg och Västsverige, om vad som görs utanför 50-skyltarna.

Ulrika Aleniusson, kostchef Tibro och Hjo, och Niclas Saxius Elwing, enhetschef från kostenheten, tar upp Tibros långsiktiga mål; att bli bäst i Sverige, och Carina avslöjar hur hon och hennes personal arbetar för att skapa matupplevelser varje dag.

Något som ledde till att Fågelvik hedrades med Arlas Guldko som Årets matglädjeskola.