03 maj 2016 19:23

03 maj 2016 19:23

Expert: "Död valp är inte varg"

GÄRE

En död rovdjursunge skapade oro i Gäreområdet i söndags. Detta eftersom valpen uppvisade en del likheter med varg.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Länsstyrelsens rovdjursspårare Gillis Persson, Gullspång, konstaterade under måndagen att det rörde sig om räv. Den som hittade valpen i sin rabatt säger till SLA att ungen hade ett stort och tungt huvud och att de rävungar man sett i området inte är så kraftiga. Dock var det ett lugnande besked eftersom det finns husdjur i området.

Länsstyrelsens rovdjursspårare Gillis Persson, Gullspång, konstaterade under måndagen att det rörde sig om räv. Den som hittade valpen i sin rabatt säger till SLA att ungen hade ett stort och tungt huvud och att de rävungar man sett i området inte är så kraftiga. Dock var det ett lugnande besked eftersom det finns husdjur i området.