23 sep 2014 06:01

23 jan 2015 15:50

Räkna inte bort oss på landsbygden!

Yttertätorter:

I Sverige har vi fått ett vågmästarparti, även om de kanske inte har mycket makt i många frågor är de ändå skrämmande stora. Sverigedemokraterna är ett missnöjesparti, ett rasistiskt sådant. Vilka slags väljare är det som har flytt till SD tror ni? Vilka är de mest missnöjda i Sverige? Jo, bortglömda arbetare. Bortglömda arbetare som bor ute på landet i äldre industritätorter som Tidan och Väring.

Jobben har minskat och tätorterna har tystnat. Det enda som ökar är ungdomarna, genom invandrare. Dessa invandrare är räddarna av små kommuner och tätorter som Tidan. Jag skulle vilja ha mer asylboenden (och boenden överhuvudtaget) runt om i Skövde kommuns tätorter, mångkultur skapar mångfald vilket motverkar splittring vilket i sin tur orsakar missnöje och är anledningen till Sverigedemokraternas ökning.

Centerpartiet i Skövde säger att de värnar om landsbygden och bryr sig om tätorterna, lögn. De har faktiskt kunnat satsa på landsbygden i åtta år nu! Men bostäderna byggs endast invid staden Skövde och en mil utanför. Tidan är bortglömt och dött, Centerpartiet har blivit det mest urbaniserade partiet av alla. Det finns inga pengar och inget sätt att finansiera de små evenemangen och föreningarna i Tidan.

Simskolan, Tidanbadet, Tidans idrottsförening, Böckernas hus, Tidans Bensin och Kiosk (macken), Götlunda bygdegård och Gym. Dessa är företag, föreningar som har fröjdat Tidan och håller Tidan vid liv, men det enda som håller dem levande idag är ihärdiga eldsjälar och de håller på att försvinna.

Ni som är i kommunfullmäktige detta år, jag ber er: räkna inte bort oss på landsbygden!

Anthon Brunzell

Jobben har minskat och tätorterna har tystnat. Det enda som ökar är ungdomarna, genom invandrare. Dessa invandrare är räddarna av små kommuner och tätorter som Tidan. Jag skulle vilja ha mer asylboenden (och boenden överhuvudtaget) runt om i Skövde kommuns tätorter, mångkultur skapar mångfald vilket motverkar splittring vilket i sin tur orsakar missnöje och är anledningen till Sverigedemokraternas ökning.

Centerpartiet i Skövde säger att de värnar om landsbygden och bryr sig om tätorterna, lögn. De har faktiskt kunnat satsa på landsbygden i åtta år nu! Men bostäderna byggs endast invid staden Skövde och en mil utanför. Tidan är bortglömt och dött, Centerpartiet har blivit det mest urbaniserade partiet av alla. Det finns inga pengar och inget sätt att finansiera de små evenemangen och föreningarna i Tidan.

Simskolan, Tidanbadet, Tidans idrottsförening, Böckernas hus, Tidans Bensin och Kiosk (macken), Götlunda bygdegård och Gym. Dessa är företag, föreningar som har fröjdat Tidan och håller Tidan vid liv, men det enda som håller dem levande idag är ihärdiga eldsjälar och de håller på att försvinna.

Ni som är i kommunfullmäktige detta år, jag ber er: räkna inte bort oss på landsbygden!

Anthon Brunzell

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.