29 sep 2014 06:01

23 jan 2015 15:29

Utmana den könsnormativa köttkonsumtionen, kvinnor!

maten

Efter idogt tjuvlyssnande har jag dragit följande slutsats: Om kvinnor åt mat utan män skulle köttkonsumtionen minska.

Väljer män att äta kött i större utsträckning än kvinnor? Varför i så fall? Är en gurka farlig? Är en tomat bloody hell? Är fejkkött lika med Blair witch projekt? Vad är det som är så farligt med att inte äta kött? Vari ligger provokationen?

För mig är det precis tvärtom. Jag är varken rädd för gurkor, ketchup eller fejkkött, utan det är köttindustrin som är världens värsta skräckfilm. Köttkrokarna i Motorsågsmassakern har med tusen procent inspirerats av köttindustrin.

Och skräckfilmen eller filmerna pågår hela tiden, i alla länder, på alla språk. Samtidigt. I hela världen dödas cirka 150 000 000 000 000 (150 biljoner) ”matdjur” varje år. Dessa biljoner är knappast någon du känner eller någonsin känt. De som ska bli en måltid är bara vandrande kött med ben. Väldigt få av dem har någonsin fått en klapp eller en smekning. Och ännu färre av dem, har varit med om att någon tittat in i deras ögon och sagt: vad fin du är.

En opinionsmätning skulle kanske visa helt andra resultat än mina tjuvlyssningar. Istället för att vänta på att en sådan ska göras, så utmana den könsnormativa köttkonsumtionen, kvinnor! Istället för att äta utan era män, smygprova att byta ut djurkött till fejkkött. Slösa rejält med sås och potatis!

Jag lovar att din man och definitivt hans artärer, kommer att prisa din insats.

Lilian Bäckman

medlem i Djurens Rätt.

Efter idogt tjuvlyssnande har jag dragit följande slutsats: Om kvinnor åt mat utan män skulle köttkonsumtionen minska.

Väljer män att äta kött i större utsträckning än kvinnor? Varför i så fall? Är en gurka farlig? Är en tomat bloody hell? Är fejkkött lika med Blair witch projekt? Vad är det som är så farligt med att inte äta kött? Vari ligger provokationen?

För mig är det precis tvärtom. Jag är varken rädd för gurkor, ketchup eller fejkkött, utan det är köttindustrin som är världens värsta skräckfilm. Köttkrokarna i Motorsågsmassakern har med tusen procent inspirerats av köttindustrin.

Och skräckfilmen eller filmerna pågår hela tiden, i alla länder, på alla språk. Samtidigt. I hela världen dödas cirka 150 000 000 000 000 (150 biljoner) ”matdjur” varje år. Dessa biljoner är knappast någon du känner eller någonsin känt. De som ska bli en måltid är bara vandrande kött med ben. Väldigt få av dem har någonsin fått en klapp eller en smekning. Och ännu färre av dem, har varit med om att någon tittat in i deras ögon och sagt: vad fin du är.

En opinionsmätning skulle kanske visa helt andra resultat än mina tjuvlyssningar. Istället för att vänta på att en sådan ska göras, så utmana den könsnormativa köttkonsumtionen, kvinnor! Istället för att äta utan era män, smygprova att byta ut djurkött till fejkkött. Slösa rejält med sås och potatis!

Jag lovar att din man och definitivt hans artärer, kommer att prisa din insats.

Lilian Bäckman

medlem i Djurens Rätt.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.