04 nov 2014 06:00

23 jan 2015 15:53

Mörkt på kyrkogården

S:TA BIRGITTAS KYRKOGÅRD

Allhelgonahelgen

Kyrkogårdsförvaltningen har uttalat sig i SLA om trafiksituationen på Birgittas kyrkogård under allhelgonahelgen och visst kan man förstå att det måste finnas vissa regler man måste följa osv. Men efter att ha varit där i fredags eftermiddag vid 17-tiden då det var regn och kolmörkt (och jag anser mig vara relativt ung och med god syn) och kommer dit på cykel med belysning via Dalvägen in på cykelvägen, kan jag säga att det var så mörkt inne på hela Birgittas att man knappt visste var man var. Jag hade stora svårigheter att ens ta mig fram i mörkret och vet knappt ärligt om jag satte mina ljus på rätt grav.

Skall man verkligen behöva famla sig fram på detta vis? Stackars de äldre med rullator eller alla andra som har svårt att röra sig som väl ändå inte skall behöva stanna hemma för att man inte ser. Skall det till och med behöva hända en olycka?

Så skärpning Kyrkogårdsförvaltningen! Ni får göra ert jobb så gör vi besökande vårt!

Kyrkogårdsbesökare

Kyrkogårdsförvaltningen har uttalat sig i SLA om trafiksituationen på Birgittas kyrkogård under allhelgonahelgen och visst kan man förstå att det måste finnas vissa regler man måste följa osv. Men efter att ha varit där i fredags eftermiddag vid 17-tiden då det var regn och kolmörkt (och jag anser mig vara relativt ung och med god syn) och kommer dit på cykel med belysning via Dalvägen in på cykelvägen, kan jag säga att det var så mörkt inne på hela Birgittas att man knappt visste var man var. Jag hade stora svårigheter att ens ta mig fram i mörkret och vet knappt ärligt om jag satte mina ljus på rätt grav.

Skall man verkligen behöva famla sig fram på detta vis? Stackars de äldre med rullator eller alla andra som har svårt att röra sig som väl ändå inte skall behöva stanna hemma för att man inte ser. Skall det till och med behöva hända en olycka?

Så skärpning Kyrkogårdsförvaltningen! Ni får göra ert jobb så gör vi besökande vårt!

Kyrkogårdsbesökare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.