11 nov 2014 06:01

23 jan 2015 15:53

Varför ska min hyra höjas?

SKÖVDEBOSTÄDER

Jag är pensionär och bor i Skövdebostäder sen flera år tillbaka. Som hyresgäst kan jag inte vara mer nöjd med bolaget. Min lägenhet är bra skött, jag trivs i området och de gånger som jag behövt hjälp så har kvartersvärden alltid kommit hyfsat snabbt. Jag har ingen anledning att flytta.

För ett tag sedan läste jag i SLA (21/10) att Hyresgästföreningen vill att våra hyror ska vara oförändrade nästa år. I artikeln säger deras förhandlare att Skövdebostäders ekonomi är bra. När jag sökte vidare hamnade jag till slut på Hyresgästföreningens medlemstidning. Där står det att Skövdebostäder gick med 28 miljoner i vinst förra året och 19 miljoner året innan. Trots det har bolaget höjt min hyra båda dessa år.

I SLA:s artikel pratar Hyresgästföreningen om att bolaget ska ta sitt samhällsansvar. Att höja hyran för hyresgästerna och samtidigt gå med så mycket vinst tycker jag inte är att ta sitt samhällsansvar . Då är det mycket bättre att låta pengarna stanna hos oss som behöver dem. Min pension är inte stor och för mig skulle det betyda mycket om hyrorna inte höjdes nästa år.

Även fast jag trivs väldigt bra hos Skövdebostäder så ska de inte höja hyran i onödan! Jag hoppas därför att Skövdebostäder lyssnar på oss hyresgäster.

Nöjd men förvånad hyresgäst

Jag är pensionär och bor i Skövdebostäder sen flera år tillbaka. Som hyresgäst kan jag inte vara mer nöjd med bolaget. Min lägenhet är bra skött, jag trivs i området och de gånger som jag behövt hjälp så har kvartersvärden alltid kommit hyfsat snabbt. Jag har ingen anledning att flytta.

För ett tag sedan läste jag i SLA (21/10) att Hyresgästföreningen vill att våra hyror ska vara oförändrade nästa år. I artikeln säger deras förhandlare att Skövdebostäders ekonomi är bra. När jag sökte vidare hamnade jag till slut på Hyresgästföreningens medlemstidning. Där står det att Skövdebostäder gick med 28 miljoner i vinst förra året och 19 miljoner året innan. Trots det har bolaget höjt min hyra båda dessa år.

I SLA:s artikel pratar Hyresgästföreningen om att bolaget ska ta sitt samhällsansvar. Att höja hyran för hyresgästerna och samtidigt gå med så mycket vinst tycker jag inte är att ta sitt samhällsansvar . Då är det mycket bättre att låta pengarna stanna hos oss som behöver dem. Min pension är inte stor och för mig skulle det betyda mycket om hyrorna inte höjdes nästa år.

Även fast jag trivs väldigt bra hos Skövdebostäder så ska de inte höja hyran i onödan! Jag hoppas därför att Skövdebostäder lyssnar på oss hyresgäster.

Nöjd men förvånad hyresgäst

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.