12 nov 2014 06:01

23 jan 2015 15:53

Barnskrik störde konserten

I söndags kväll gavs en mycket njutbar konsert i Hjo kyrka. Mozarts mäktiga och melodiska Requiem framfördes av stor kör och 20-mannaorkester. Tyvärr stördes konserten hela tiden av barnskrik. Trehundra personer i kyrkan stördes av en eller ett par bebisar som hojtade.

Förstå mig rätt – visst ska barnen få komma till kyrkan, men helst inte när det är konsert. Och om man ändå tar barn med till en konsert, så måste förälder eller barnvakt gå ut med barnet om det inte kan sitta stilla och vara tyst – av respekt till alla andra i kyrkan. Gå ut i vapenhuset och stäng dörren eller sitt i bilen, men stanna inte kvar och förstör upplevelsen för alla andra.

Om man får en hostattack under en konsert så går man ut medan man hostar, och om man har med sig ett barn som stör konserten så går man ut och hittar på något annat med barnet. Det borde vara självklart.

Förstå mig rätt – visst ska barnen få komma till kyrkan, men helst inte när det är konsert. Och om man ändå tar barn med till en konsert, så måste förälder eller barnvakt gå ut med barnet om det inte kan sitta stilla och vara tyst – av respekt till alla andra i kyrkan. Gå ut i vapenhuset och stäng dörren eller sitt i bilen, men stanna inte kvar och förstör upplevelsen för alla andra.

Om man får en hostattack under en konsert så går man ut medan man hostar, och om man har med sig ett barn som stör konserten så går man ut och hittar på något annat med barnet. Det borde vara självklart.

  • Musikälskare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.