09 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Pensionärernas julklapp

POLITIK

Julklappen till pensionärerna blev ett slag i ansiktet. Den höjningen av pensionen plus bostadstillägget på 260 kronor i månaden för de med den lägsta pensionen, stoppades av alliansen med dess nya hårdföra ledare Annie Lööf. Hon tog emot stödet av Sverigedemokraterna, det hade nog aldrig den förra ledaren Reinfeldt gjort.

Denna inkomstförstärkning regeringen Löfven hade budgeterat hade verkligen dessa pensionärer behövt och gjort sig förtjänta av. Men inte tycker de borgerliga partierna det, vilken värld lever de i?

Visserligen avslutas året i missmod och bedrövelse över vad som hände med det som var budgeterad för satsning på barnen, skolan, pensionärerna, borttagning av stupstocken i sjukförsäkringen. Det är ovärdigt vårt rika samhälle att sjukskrivna cancerpatienter utförsäkras trots att de fortfarande är sjuka. Nu börjar vi det nya året med kamp mot dessa orättvisor och för ett mänskligare samhälle för alla. Målet är en valseger för Löfvens regering.

Lars Johansson

Tidan

Denna inkomstförstärkning regeringen Löfven hade budgeterat hade verkligen dessa pensionärer behövt och gjort sig förtjänta av. Men inte tycker de borgerliga partierna det, vilken värld lever de i?

Visserligen avslutas året i missmod och bedrövelse över vad som hände med det som var budgeterad för satsning på barnen, skolan, pensionärerna, borttagning av stupstocken i sjukförsäkringen. Det är ovärdigt vårt rika samhälle att sjukskrivna cancerpatienter utförsäkras trots att de fortfarande är sjuka. Nu börjar vi det nya året med kamp mot dessa orättvisor och för ett mänskligare samhälle för alla. Målet är en valseger för Löfvens regering.

Lars Johansson

Tidan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.