09 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Riksdagen en lekstuga för vuxna

Den politiska karusellen är en lekstuga för vuxna. Dirigent är en man vid namn Karlsson (SD). Det enda rätta är nyval och nu med två tydliga alternativ. Kommande valrörelse kommer troligen att likna det engelska parlamentet där man kan ta till hårda metoder, allt utom brottning, När skall vi få se det som Chrusjtjov gjorde, att någon tar av sig skorna och slår i bordet för att få uppmärksamhet? Heja på!

Rutinerade äldre politiker från båda blocken, Carlsson, Westerberg m fl. är överens om att blockpolitiken är över. Samarbete över blockgränserna är enda sättet att hantera ett oförutsägbart parti som SD. De har dock ännu inte nått de höjder i underhållningsvärde som Bert Karlssons och Wachtmeisters Ny demokrati hade.

Den svenska politiken nu är oförutsägbar och underhållande och har blivit internationellt intressant. men vi har långt till Berlusconis höjder. För två år sedan frågade en italienare mig om han kunde få exportera Berlusconi till Sverige på allvar! Nej tack, det behövs inte! Politiska kriser är något nytt i Sverige och osvenskt. Suck. Alla önskar lugn och ro i Sverige. Inga kriser här. Först måste den nuvarande lösas med kompromisser.

Anders

politiskt obunden

Rutinerade äldre politiker från båda blocken, Carlsson, Westerberg m fl. är överens om att blockpolitiken är över. Samarbete över blockgränserna är enda sättet att hantera ett oförutsägbart parti som SD. De har dock ännu inte nått de höjder i underhållningsvärde som Bert Karlssons och Wachtmeisters Ny demokrati hade.

Den svenska politiken nu är oförutsägbar och underhållande och har blivit internationellt intressant. men vi har långt till Berlusconis höjder. För två år sedan frågade en italienare mig om han kunde få exportera Berlusconi till Sverige på allvar! Nej tack, det behövs inte! Politiska kriser är något nytt i Sverige och osvenskt. Suck. Alla önskar lugn och ro i Sverige. Inga kriser här. Först måste den nuvarande lösas med kompromisser.

Anders

politiskt obunden

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.