10 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Kasta inte (S)ten i glashus!

POLITISKA KRISEN

Inte klädsamt. Statsminister Stefan Löfven (S) anklagar Sverigedemokraterna för att vara ”ett nyfascistiskt enfrågeparti som vare sig respekterar människors olikheter eller Sveriges demokratiska institutioner” (DN debatt 6/12).

Såvitt jag minns var det Socialdemokraterna, och inte SD, som till sin senaste partistyrelse valde in en person som bl.a. bjudit in antisemitiska och homosexhatande föreläsare, varpå flera invandrare lämnade partiet i protest. När den massiva interna kritiken till slut tvingade vederbörande att avgå utmålade Löfven honom som ett offer för mediadrevet.

Beträffande respekten för våra demokratiska institutioner har SD inte fått några utskottsordförandeposter alls, tvärtemot praxis för landets tredje största parti. Som enda parti förvägras SD dessutom att vara med i kvittningssystemet, då en från motståndarsidan lägger ner sin röst när en riksdagsledamot inte kan närvara vid en votering. På grund av detta har SD tvingats kalla in sin hjärtsjuke ledamot Stellan Bojerud för att i rullstol kunna delta vid viktiga omröstningar.

Därtill kan tilläggas att riksdagens samlade sjuklöver konsekvent vägrat att samarbeta eller ens prata med SD, för att partiet har andra åsikter om invandringspolitiken än de politiskt korrekta.

Det vore klädsamt om SD:s fiender i allmänhet, och Stefan Löfven i synnerhet, tog bort bjälken i sitt eget öga först innan man kritiserar flisan i sin broders. Det är inte klädsamt av en statsminister att kasta sten i glashus.

F.d. S-väljare

Såvitt jag minns var det Socialdemokraterna, och inte SD, som till sin senaste partistyrelse valde in en person som bl.a. bjudit in antisemitiska och homosexhatande föreläsare, varpå flera invandrare lämnade partiet i protest. När den massiva interna kritiken till slut tvingade vederbörande att avgå utmålade Löfven honom som ett offer för mediadrevet.

Beträffande respekten för våra demokratiska institutioner har SD inte fått några utskottsordförandeposter alls, tvärtemot praxis för landets tredje största parti. Som enda parti förvägras SD dessutom att vara med i kvittningssystemet, då en från motståndarsidan lägger ner sin röst när en riksdagsledamot inte kan närvara vid en votering. På grund av detta har SD tvingats kalla in sin hjärtsjuke ledamot Stellan Bojerud för att i rullstol kunna delta vid viktiga omröstningar.

Därtill kan tilläggas att riksdagens samlade sjuklöver konsekvent vägrat att samarbeta eller ens prata med SD, för att partiet har andra åsikter om invandringspolitiken än de politiskt korrekta.

Det vore klädsamt om SD:s fiender i allmänhet, och Stefan Löfven i synnerhet, tog bort bjälken i sitt eget öga först innan man kritiserar flisan i sin broders. Det är inte klädsamt av en statsminister att kasta sten i glashus.

F.d. S-väljare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.