10 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Svårt att åka kollektivt när möjligheterna försämras

Busslinje 1. När hade Skövde kommun tänkt informera invånarna i Hentorp och Skultorp om den kommande förändringen av busslinje 1? Denna linje har sin sträckning mellan Skultorp och Skaraborgs sjukhus Skövde. Utmed vägen passeras Hentorp, Källegården, resecentrum, Lunden och Södra Ryd.

Min son kom idag hem ifrån skolan och meddelade att information om busslinjens förändring stod på Fronter, gymnasieskolans informationssidor på webben. Där fanns information att sträckningen av linje 1 och tidtabell för ändringen kommer att ske den 14:e december.

När jag söker upplysningar om detta finns ingen information på skovde.se. Det enda jag kan se är att det pågår vägarbete i Hentorp i samband med nybyggnationen och inget om ändrade busslinjer. På Västtrafiks hemsida finns det förklarat hur den nya sträckningen av linjen kommer se ut och hur ofta bussen kommer att gå.

Vad innebär då denna förändring för de som bor i Skultorp och Hentorp? De som bor i Skultorp och har Närhälsan Hentorp som sin vårdcentral och inte har bil får ta bussen till resecentrum och där byta till en annan buss för att kunna komma till sitt vårdcentralsbesök. Bor du i Hentorp och har din tandläkare i Skultorp blir det samma sak med bussbyten i centrum av Skövde.

Vad kan detta leda till? Alla som inte har bil får svårt att ta sig till vårdcentralen i Hentorp och de kanske gör ett aktivt byte till annan vårdgivare. Närhälsan i Hentorp och folktandvården förlorar patienter vilket innebär förlorad ekonomisk ersättning. I en förlängning kan det innebära nedläggningar på grund av ett sviktande patientunderlag och det blir ännu svårare för alla att ta sig till de olika vårdinstanserna. Har du vänner du ska besöka på respektive ställe och förut åkt kollektivt för att spara miljön kan det innebära att bilåkandet ökar. Flera bussar trafikerar gatorna i Skövde eftersom linje 1 delas upp i två linjer vilket leder till en försämrad miljö.

Vi blir uppmanade att åka kollektivt men det är inte lätt när det hela tiden sker försämringar av möjligheterna. Jag trodde vi skulle värna om miljön men tydligen inte i Skövde.

Fd bussåkare

Min son kom idag hem ifrån skolan och meddelade att information om busslinjens förändring stod på Fronter, gymnasieskolans informationssidor på webben. Där fanns information att sträckningen av linje 1 och tidtabell för ändringen kommer att ske den 14:e december.

När jag söker upplysningar om detta finns ingen information på skovde.se. Det enda jag kan se är att det pågår vägarbete i Hentorp i samband med nybyggnationen och inget om ändrade busslinjer. På Västtrafiks hemsida finns det förklarat hur den nya sträckningen av linjen kommer se ut och hur ofta bussen kommer att gå.

Vad innebär då denna förändring för de som bor i Skultorp och Hentorp? De som bor i Skultorp och har Närhälsan Hentorp som sin vårdcentral och inte har bil får ta bussen till resecentrum och där byta till en annan buss för att kunna komma till sitt vårdcentralsbesök. Bor du i Hentorp och har din tandläkare i Skultorp blir det samma sak med bussbyten i centrum av Skövde.

Vad kan detta leda till? Alla som inte har bil får svårt att ta sig till vårdcentralen i Hentorp och de kanske gör ett aktivt byte till annan vårdgivare. Närhälsan i Hentorp och folktandvården förlorar patienter vilket innebär förlorad ekonomisk ersättning. I en förlängning kan det innebära nedläggningar på grund av ett sviktande patientunderlag och det blir ännu svårare för alla att ta sig till de olika vårdinstanserna. Har du vänner du ska besöka på respektive ställe och förut åkt kollektivt för att spara miljön kan det innebära att bilåkandet ökar. Flera bussar trafikerar gatorna i Skövde eftersom linje 1 delas upp i två linjer vilket leder till en försämrad miljö.

Vi blir uppmanade att åka kollektivt men det är inte lätt när det hela tiden sker försämringar av möjligheterna. Jag trodde vi skulle värna om miljön men tydligen inte i Skövde.

Fd bussåkare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.