10 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Tillsammans är vi starka

POLITISKA KRISEN SOCIALDEMOKRAT

solidaritet. Sedan några dagar tillbaka befinner vi oss i ett helt nytt, och allvarligt, läge i svensk politik. SD har gjort klart att de hädanefter tänker ta varje chans att fälla varje regering som inte anpassar sig efter dem och dansar efter deras pipa. Två gånger om året kan de alltså fälla vilken regering som än sitter.

Nu stoppas satsningen på bättre kvalité i äldrevården och fler välfärdsarbetare, nu stoppas bättre möjligheter för ensamstående föräldrar, nu blir det lägre anslag till järnvägsunderhåll osv. Nu stoppas våra förslag på schysta arbetsvillkor och krav på kollektivavtal. Nu fortsätter stupstocken i sjukförsäkringen och det blir ingen satsning på bättre arbetsmiljö.

Bättre arbetsmiljö är en förutsättning för att män och kvinnor ska kunna arbeta fram till pensionsåldern. Vi behöver fler som arbetar och trygga människor. Trygghet kan vara att veta att barnen har det bra på förskolan, i skolan och på fritids. Trygghet är också att veta att ens föräldrar har det bra inom äldrevården. Trygghet är också att veta att du kan vara sjuk eller arbetslös utan att bli fattig.

Vi behöver komma ur låsningarna i Sveriges riksdag och se vad som förenar i stället för det som drar isär. Det finns mycket som kan förena. Det ena är jobben, att investera för att få kunskap och investeringar i infrastruktur leder till fler jobb. Det andra är jämställdhet, att ta tydliga steg för mäns och kvinnors möjlighet att leva sina liv och bli bemötta utifrån det de gör inte vilket kön de tillhör.

Det tredje exemplet är solidaritet och sammanhållning. Fattigdomsbekämpning förhindrar brott och ger större trygghet för alla. Vi behöver ställa upp för varandra.

Tillsammans är vi starka.

Monica Green

socialdemokrat

Nu stoppas satsningen på bättre kvalité i äldrevården och fler välfärdsarbetare, nu stoppas bättre möjligheter för ensamstående föräldrar, nu blir det lägre anslag till järnvägsunderhåll osv. Nu stoppas våra förslag på schysta arbetsvillkor och krav på kollektivavtal. Nu fortsätter stupstocken i sjukförsäkringen och det blir ingen satsning på bättre arbetsmiljö.

Bättre arbetsmiljö är en förutsättning för att män och kvinnor ska kunna arbeta fram till pensionsåldern. Vi behöver fler som arbetar och trygga människor. Trygghet kan vara att veta att barnen har det bra på förskolan, i skolan och på fritids. Trygghet är också att veta att ens föräldrar har det bra inom äldrevården. Trygghet är också att veta att du kan vara sjuk eller arbetslös utan att bli fattig.

Vi behöver komma ur låsningarna i Sveriges riksdag och se vad som förenar i stället för det som drar isär. Det finns mycket som kan förena. Det ena är jobben, att investera för att få kunskap och investeringar i infrastruktur leder till fler jobb. Det andra är jämställdhet, att ta tydliga steg för mäns och kvinnors möjlighet att leva sina liv och bli bemötta utifrån det de gör inte vilket kön de tillhör.

Det tredje exemplet är solidaritet och sammanhållning. Fattigdomsbekämpning förhindrar brott och ger större trygghet för alla. Vi behöver ställa upp för varandra.

Tillsammans är vi starka.

Monica Green

socialdemokrat

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.