12 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Osportsligt beteende på läktarna

Det har spelats derby på Billingehov. Återigen har man fått utstå tre perioder av osportsligt beteende. Inte på isen utan på läktarna. Tre perioder där vuxna (?) män skriker könsord, svordomar, buar och hånar skadade spelare. Det skriks förolämpningar till motståndarlaget men även till deras supportrar, till domarna och även emellanåt till de egna spelarna.

Var i samhället är detta beteende acceptabelt förutom i sportsammanhang? Är det ingen som ser alla unga killar och tjejer som också finns på läktarna? Är det verkligen detta beteende vi ska lära dem? Vi försöker lära våra barn att det inte är okej med mobbning, men sen går de på hockey med pappa och får där se en helt annan verklighet!

Varför kan man inte bara supporta och heja fram sitt eget lag utan att håna alla andra som inte hejar på samma lag. Måste man alltid skämmas när man går på SIK:s hemmamatcher?

Hockeyfan

Var i samhället är detta beteende acceptabelt förutom i sportsammanhang? Är det ingen som ser alla unga killar och tjejer som också finns på läktarna? Är det verkligen detta beteende vi ska lära dem? Vi försöker lära våra barn att det inte är okej med mobbning, men sen går de på hockey med pappa och får där se en helt annan verklighet!

Varför kan man inte bara supporta och heja fram sitt eget lag utan att håna alla andra som inte hejar på samma lag. Måste man alltid skämmas när man går på SIK:s hemmamatcher?

Hockeyfan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.