13 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Tråkigt att Västtrafik inte lyssnar

Replik. I torsdagens SLA (11/12) har jag och övriga fått svar på de insändare som varit gällande nya busslinjen i Hentorp. Det är tråkigt att höra att Västtrafik inte lyssnar till de invändningar som har skett gällande nya linje 7, linje 1 och linje 10.

Jag har full förståelse för att busslinjerna görs om för att få mindre förseningar och bättre plats på bussarna. Det som jag inte förstår är att förändringen görs på detta sätt. Det borde finnas många andra lösningar som fungerar för både de som är boende i Hentorp och i Skultorp. Självklart kommer alltid någon att bli lidande tyvärr.

Att förändra för så många i Hentorp som både åker till centrum och Skultorp samt boende i Skultorp som åker till Hentorp utan att bättre informera är mycket dåligt. En informationsfolder som skickas ut 4 dagar innan ändring samt information i media 4 dagar innan är bara patetiskt. Detta borde ha gjorts för minst en månad sedan. Att bara informera på hemsidan och reseplaneraren måste ni förstå inte fungerar då det normala är att dessa förändringar handlar om minuter fram eller tillbaka, inte förändringar av busslinjer.

Vad gäller trafiksituationen, vad innebär sträckningen via Hallenbergsrondellen (svårframkomlig redan idag vid rusningstid) samt Sandtorget (mycket bussar som väntar och annan trafik redan idag). Vad sker för att göra det säkert för gående över Falköpingsvägen och Varnhemsgatan som är hårt trafikerade vägar?

Snälla Västtrafik; gå igenom konsekvenserna av förändringen en gång till för att slippa tappa resenärer.

Boende i Hentorp

Jag har full förståelse för att busslinjerna görs om för att få mindre förseningar och bättre plats på bussarna. Det som jag inte förstår är att förändringen görs på detta sätt. Det borde finnas många andra lösningar som fungerar för både de som är boende i Hentorp och i Skultorp. Självklart kommer alltid någon att bli lidande tyvärr.

Att förändra för så många i Hentorp som både åker till centrum och Skultorp samt boende i Skultorp som åker till Hentorp utan att bättre informera är mycket dåligt. En informationsfolder som skickas ut 4 dagar innan ändring samt information i media 4 dagar innan är bara patetiskt. Detta borde ha gjorts för minst en månad sedan. Att bara informera på hemsidan och reseplaneraren måste ni förstå inte fungerar då det normala är att dessa förändringar handlar om minuter fram eller tillbaka, inte förändringar av busslinjer.

Vad gäller trafiksituationen, vad innebär sträckningen via Hallenbergsrondellen (svårframkomlig redan idag vid rusningstid) samt Sandtorget (mycket bussar som väntar och annan trafik redan idag). Vad sker för att göra det säkert för gående över Falköpingsvägen och Varnhemsgatan som är hårt trafikerade vägar?

Snälla Västtrafik; gå igenom konsekvenserna av förändringen en gång till för att slippa tappa resenärer.

Boende i Hentorp

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.