16 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Inga bussförare över 70 år

I den tragiska olyckan utanför Tranemo visade det sig att föraren var över 70 år. Äldre förare löper större risk för sjukdom, stroke, sämre syn, hörsel, reaktionsförmåga osv. Personer över 70 år äter oftast någon form av medicin, har högt blodtryck osv. Även om föraren genomgår en läkarkontroll, finns inget som säger att personen är helt frisk.

Att ett bussbolag, som dessutom kör för Västtrafik, använder sig av pensionärer beror på girighet, en pensionär är timanställd, har lägre arbetsgivaravgift, semesteravgift och allt som hör till. Det måste väl vara resenärens säkerhet som är viktigast. Det gäller ju människoliv, det ska vara tryggt att åka buss.

Vad det gäller Västtrafik-Nobina i Skövde har det blivit bättre. Nobina har ju lovat i sin policy att inget mobilprat under färd är tillåtet och det har minskat, men förekommer fortfarande. I mina tidigare insändare har jag skrivit att ett totalförbud borde vara ett bra alternativ. Jag håller med Västtrafik om att mobil är bra vid en nödsituation. Vad jag inte riktigt förstår är varför föraren får prata under körning, då ni samtidigt säger att det är förbjudet under färd.

Jag ser fram emot en förklaring.

Boj

Att ett bussbolag, som dessutom kör för Västtrafik, använder sig av pensionärer beror på girighet, en pensionär är timanställd, har lägre arbetsgivaravgift, semesteravgift och allt som hör till. Det måste väl vara resenärens säkerhet som är viktigast. Det gäller ju människoliv, det ska vara tryggt att åka buss.

Vad det gäller Västtrafik-Nobina i Skövde har det blivit bättre. Nobina har ju lovat i sin policy att inget mobilprat under färd är tillåtet och det har minskat, men förekommer fortfarande. I mina tidigare insändare har jag skrivit att ett totalförbud borde vara ett bra alternativ. Jag håller med Västtrafik om att mobil är bra vid en nödsituation. Vad jag inte riktigt förstår är varför föraren får prata under körning, då ni samtidigt säger att det är förbjudet under färd.

Jag ser fram emot en förklaring.

Boj

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.