17 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Julklappen till de långtidssjuka

Sedan den borgerliga alliansens budget också blev Sverigedemokraternas budget kommer utförsäkringen av sjuka människor att fortsätta. Inte för att de blev friska utan för att de drabbas av stupstocken i försäkringen som M-regeringen införde. Försäkringskassan har för Dagens Arena gjort en prognos som visar att 13 200 personer kommer att utförsäkras 2015.

Sedan de nya reglerna infördes 2008 har över 90 000 personer blivit utförsäkrade, och allt fler tycks fastna i systemet. Under nästa år drabbas 2 240 för andra gången.

Om några dagar sitter vi framför tv-apparaten och njuter av Karl-Bertil Jonsson och hör hans inre röst ta från de rika och ge till de fattiga. Vi bör tänka lite djupare på vad Karl-Bertils budskap är. Vårt rika land bör kunna vara bättre.

Lars Johansson

Tidan

Sedan de nya reglerna infördes 2008 har över 90 000 personer blivit utförsäkrade, och allt fler tycks fastna i systemet. Under nästa år drabbas 2 240 för andra gången.

Om några dagar sitter vi framför tv-apparaten och njuter av Karl-Bertil Jonsson och hör hans inre röst ta från de rika och ge till de fattiga. Vi bör tänka lite djupare på vad Karl-Bertils budskap är. Vårt rika land bör kunna vara bättre.

Lars Johansson

Tidan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.