18 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Ett gott 2015 till alla skaraborgare!

Debatt:

Snart lägger vi 2014 bakom oss. Ett omvälvande år för landet och för många skaraborgare. Ett år som bjudit på ljusglimtar, men också dagar då inte bara himlen varit grå.

Vi vill passa på att tacka alla de skaraborgare som gav oss sin röst i valet i september. Vi kunde summera ett ökat stöd för vårt parti i riksdagsvalet jämfört med 2010 och vi vill tacka för förtroendet att företräda Skaraborg.

Idag har vi en situation i riksdagen som tyvärr inneburit att vi inte kan genomföra den politik vi hoppats på. För en tid sedan röstade en borgerlig majoritet i riksdagen ned den socialdemokratiskt ledda regeringens förslag till budget. Detta innebär att en lång rad satsningar för att minska arbetslöshet, inte minst ungdomsarbetslösheten, och att utjämna klyftorna i landet inte blir verklighet.

• Pensionärerna får inte den skattelättnad som vi socialdemokrater arbetat för. Samtliga fem borgerliga partier i riksdagen röstade emot det förslaget. De anser att pensionärer ska betala högre skatt på sin uppskjutna lön än den som arbetar gör.

• Extra satsningar inom äldreomsorgen röstade de fem partierna också nej till liksom mer pengar till infrastruktursatsningar och skola, förbättrad A-kassa, ökat stöd till ensamstående föräldrar, satsning på exportbefrämjande åtgärder, ökat stöd till tjej- och kvinnojourer, satsning på bättre arbetsmiljö, med mera.

Nu laddar vi socialdemokrater inför ett extraval i mars 2015. Då får du åter möjlighet att vara med och påverka vilka som ska styra vårt land. I samband med valet i höstas pratade alla partier om att man skulle värna landets intressen. Tyvärr har vi inte kunnat se dessa vackra ord omsättas i praktisk politik. Den moderatledda alliansen har pliktskyldigt vandrat in till förhandlingsbordet med föresatsen att säga nej till allt samarbete. Därav den situation vi idag har i riksdagen.

Vi vill passa på tillfället att önska alla skaraborgare en riktigt god jul och ett gott nytt år. Vi gör det med förhoppningen om ett gott 2015 till alla.

Carina Ohlsson, Lidköping

Patrik Björck, Falköping

Monica Green, Skövde

Erik Ezelius, Tidaholm

riksdagsledamöter (S) Skaraborg

Snart lägger vi 2014 bakom oss. Ett omvälvande år för landet och för många skaraborgare. Ett år som bjudit på ljusglimtar, men också dagar då inte bara himlen varit grå.

Vi vill passa på att tacka alla de skaraborgare som gav oss sin röst i valet i september. Vi kunde summera ett ökat stöd för vårt parti i riksdagsvalet jämfört med 2010 och vi vill tacka för förtroendet att företräda Skaraborg.

Idag har vi en situation i riksdagen som tyvärr inneburit att vi inte kan genomföra den politik vi hoppats på. För en tid sedan röstade en borgerlig majoritet i riksdagen ned den socialdemokratiskt ledda regeringens förslag till budget. Detta innebär att en lång rad satsningar för att minska arbetslöshet, inte minst ungdomsarbetslösheten, och att utjämna klyftorna i landet inte blir verklighet.

• Pensionärerna får inte den skattelättnad som vi socialdemokrater arbetat för. Samtliga fem borgerliga partier i riksdagen röstade emot det förslaget. De anser att pensionärer ska betala högre skatt på sin uppskjutna lön än den som arbetar gör.

• Extra satsningar inom äldreomsorgen röstade de fem partierna också nej till liksom mer pengar till infrastruktursatsningar och skola, förbättrad A-kassa, ökat stöd till ensamstående föräldrar, satsning på exportbefrämjande åtgärder, ökat stöd till tjej- och kvinnojourer, satsning på bättre arbetsmiljö, med mera.

Nu laddar vi socialdemokrater inför ett extraval i mars 2015. Då får du åter möjlighet att vara med och påverka vilka som ska styra vårt land. I samband med valet i höstas pratade alla partier om att man skulle värna landets intressen. Tyvärr har vi inte kunnat se dessa vackra ord omsättas i praktisk politik. Den moderatledda alliansen har pliktskyldigt vandrat in till förhandlingsbordet med föresatsen att säga nej till allt samarbete. Därav den situation vi idag har i riksdagen.

Vi vill passa på tillfället att önska alla skaraborgare en riktigt god jul och ett gott nytt år. Vi gör det med förhoppningen om ett gott 2015 till alla.

Carina Ohlsson, Lidköping

Patrik Björck, Falköping

Monica Green, Skövde

Erik Ezelius, Tidaholm

riksdagsledamöter (S) Skaraborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.