22 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Både kilometerskatt och höjd bensinskatt?

Miljöpartiet har som mål att minska bilismen. Detta ska bland annat ske med höjda bensinskatter, färre p-platser och sämre reseavdrag. Men nyligen ifrågasatte miljöpartisten Karin Svensson Smith Miljöpartiets linje i bensinskattefrågan. Partiet har enligt Svensson Smith inte insett hur svårt det är att leva utan bil på landsbygden och nu måste de anpassa sin trafik- och klimatpolitik till de skillnader som finns mellan stad och landsbygd.

Jag misstänker att Svensson Smith utöver bensinskatt också vill ha någon form av kilometerskatt för bilar som kan variera mellan stad och land. I Ekots lördagsintervju klargjorde sedan språkröret Åsa Romson att bensinskatten ska höjas oavsett vad Svensson Smith säger. Kanske är Miljöpartiets plan att både införa kilometerskatt för bilar och höjd bensinskatt?

Lennart Bengtsson

www.bilfront.org

Jag misstänker att Svensson Smith utöver bensinskatt också vill ha någon form av kilometerskatt för bilar som kan variera mellan stad och land. I Ekots lördagsintervju klargjorde sedan språkröret Åsa Romson att bensinskatten ska höjas oavsett vad Svensson Smith säger. Kanske är Miljöpartiets plan att både införa kilometerskatt för bilar och höjd bensinskatt?

Lennart Bengtsson

www.bilfront.org

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.