22 dec 2014 06:01

23 jan 2015 15:55

Önskan om en fridfull jul

Det blåser kalla vindar i världen men också i Sverige. Nyligen hade jag förmånen att möta många människor som flytt från krig och förföljelse i Syrien.

Att höra deras berättelser berörde mig djupt. Min uppgift i mötet med dem var att beskriva hur det politiska Sverige och vår demokrati fungerar. Att inför dessa människor berätta att vi har en kris i Sverige gjorde att jag skämdes. I Sverige är vi inte drabbade av krig, förföljelse eller konflikt. Vi har inte heller en ekonomisk kris utan en politisk kris som beror på oansvarighet och brist på klokt ledarskap. Den största skiljelinjen i svensk politik handlar om restaurangmoms och Rut-avdrag. Tala om I-landsproblem. Jag känner inte heller igen mitt Sverige i det uppskruvade tonläge vi har i debatten just nu.

Vi ska nu gå in i ett julfirande och oavsett om man är troende eller inte så firas helgen med anledning av Guds kärlek till människorna. Världen skulle inte förgöras utan räddas. Julen handlar alltså om kärlek, medmänsklighet, givmildhet och godhet. Kanske borde vi viska en bön i natten om att julbudskapet också skall träffa allas våra hjärtan.

Föräldrarna till julens huvudperson tvingades knacka på många dörrar innan de blev insläppta för att få vila och tak över huvudet. De tvingades sedan på flykt till ett land som gav dem en fristad tills det var säkert att komma hem igen.

Vi behöver alla hjälpas åt för att skapa ett mänskligare Sverige. Även om vi bara kan erbjuda lite bröd och några fiskar eller om sängen vi kan erbjuda består av hö och strå i ett stall.

En önskan om en frid- och fredfull julhelg.

Annika Eclund (KD)

riksdagsledamot Skaraborg

Att höra deras berättelser berörde mig djupt. Min uppgift i mötet med dem var att beskriva hur det politiska Sverige och vår demokrati fungerar. Att inför dessa människor berätta att vi har en kris i Sverige gjorde att jag skämdes. I Sverige är vi inte drabbade av krig, förföljelse eller konflikt. Vi har inte heller en ekonomisk kris utan en politisk kris som beror på oansvarighet och brist på klokt ledarskap. Den största skiljelinjen i svensk politik handlar om restaurangmoms och Rut-avdrag. Tala om I-landsproblem. Jag känner inte heller igen mitt Sverige i det uppskruvade tonläge vi har i debatten just nu.

Vi ska nu gå in i ett julfirande och oavsett om man är troende eller inte så firas helgen med anledning av Guds kärlek till människorna. Världen skulle inte förgöras utan räddas. Julen handlar alltså om kärlek, medmänsklighet, givmildhet och godhet. Kanske borde vi viska en bön i natten om att julbudskapet också skall träffa allas våra hjärtan.

Föräldrarna till julens huvudperson tvingades knacka på många dörrar innan de blev insläppta för att få vila och tak över huvudet. De tvingades sedan på flykt till ett land som gav dem en fristad tills det var säkert att komma hem igen.

Vi behöver alla hjälpas åt för att skapa ett mänskligare Sverige. Även om vi bara kan erbjuda lite bröd och några fiskar eller om sängen vi kan erbjuda består av hö och strå i ett stall.

En önskan om en frid- och fredfull julhelg.

Annika Eclund (KD)

riksdagsledamot Skaraborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.