23 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Fortfarande dyrt med musikskolan

AVGIFTER

Stoppar. Moderata kommunalrådet Katarina Jonsson har lovat att ta bort kön till musikskolan i Skövde. Men hon nämner inget om att det är dyrt att låta sitt/sina barn ta del av den undervisningen. Om hon på allvar vill att alla barn ska få chansen att spela ett instrument eller sjunga i en kör, skulle hon be sina moderata kollegor att stödja den socialdemokratisk ledda regeringen.

I riksdagen har den moderata alliansen tillsammans med SD stoppat sänkningen av avgiften till musik- och kulturskolorna. Regeringen ville ge barn och unga likvärdig tillgång till kultur och kulturutövande. Därför föreslogs 400 miljoner kronor för att bland annat stärka den kommunala musik- och kulturskolan. Bidraget skulle möjliggöra sänkta taxor.

Vi beklagar att moderatalliansen tillsammans med SD stoppar möjligheten, att fler barn ska få chansen till musik- och kulturskolan.

Regeringen avser även att tillsätta en utredning med uppdrag att ta fram förslag till en nationell strategi för musik- och kulturskolorna.

S-kvinnor Skövde

Monica Green

I riksdagen har den moderata alliansen tillsammans med SD stoppat sänkningen av avgiften till musik- och kulturskolorna. Regeringen ville ge barn och unga likvärdig tillgång till kultur och kulturutövande. Därför föreslogs 400 miljoner kronor för att bland annat stärka den kommunala musik- och kulturskolan. Bidraget skulle möjliggöra sänkta taxor.

Vi beklagar att moderatalliansen tillsammans med SD stoppar möjligheten, att fler barn ska få chansen till musik- och kulturskolan.

Regeringen avser även att tillsätta en utredning med uppdrag att ta fram förslag till en nationell strategi för musik- och kulturskolorna.

S-kvinnor Skövde

Monica Green

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.