23 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Västtrafik har kört över de äldre

KOLLEKTIVTRAFIK

Kommunen har under flera år, av trafiksäkerhetsskäl, låtit bygga om centrala hållplatser för hundratusentals kronor. Man har med uppsatta lappar meddelat att busshållplatsen för linje 1 vid kyrkan flyttats tillfälligt. Äldre och rörelsehindrade har under lång tid tvingats gå på knaggliga trottoarer till Resecentrum eller via omfattande gatuarbeten till hållplats Tingsrätten.

Folk har tåligt anpassat sig till situationen i tron att hållplatsen i centrum ska komma tillbaka enligt givna löften. Kommunen har nu blivit nesligen överkörd av Västtrafik. Inga bussar ska i fortsättningen gå via kyrkan och Hertig Johans torg. Ett svek framför allt mot alla äldre, som ofta är helt beroende av stadstrafiken, inte minst vintertid vid halka och mörka kvällar.

Västtrafik hävdar att man gjort förändringar som ska gynna resandet och underlätta för de resande. Jag och många med mig håller absolut inte med! Hade vi blivit tillfrågade hade vi svarat att vi ville ha kvar linje 1 som förut, få tillbaka hållplatsen vid kyrkan och extrabussar under högtrafik. En betydligt billigare lösning, när nu Västtrafik absolut måste spara pengar.

B. Bäckström

Hentorpsbo

Folk har tåligt anpassat sig till situationen i tron att hållplatsen i centrum ska komma tillbaka enligt givna löften. Kommunen har nu blivit nesligen överkörd av Västtrafik. Inga bussar ska i fortsättningen gå via kyrkan och Hertig Johans torg. Ett svek framför allt mot alla äldre, som ofta är helt beroende av stadstrafiken, inte minst vintertid vid halka och mörka kvällar.

Västtrafik hävdar att man gjort förändringar som ska gynna resandet och underlätta för de resande. Jag och många med mig håller absolut inte med! Hade vi blivit tillfrågade hade vi svarat att vi ville ha kvar linje 1 som förut, få tillbaka hållplatsen vid kyrkan och extrabussar under högtrafik. En betydligt billigare lösning, när nu Västtrafik absolut måste spara pengar.

B. Bäckström

Hentorpsbo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.