27 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Det handlar om girighet

BUSSTRAFIK.

Replik. Till skribenten av insändaren ”Förbjud alla att köra buss” i SLA 20/12.

Jag förstår att du har svårt att läsa innantill. I min insändare står det klart och tydligt ”inga bussförare över 70 år”. Du drar alla över en kam. Du svarar att alla kan få en sjukdom och högt blodtryck och dålig syn, helt okej. Vad jag hävdar är att alla över 70 löper en större risk för att drabbas av sjukdomar.

Du skriver också att personer kan vara sjuka fastän de genomgått läkarundersökning med friskintyg. Då frågar jag mig; vad är då meningen med läkarundersökning?

Du säger också att en pensionär vill dryga ut sin pension på grund av den låga pension vi har i Sverige. Jag tycker att alla över 70 år inte ska köra buss då det ur trafiksynpunkt är större risk för resenärernas säkerhet. Vad det egentligen handlar om är bussbolagens girighet. Även pensionärens girighet på pengar. Det finns i så fall andra yrken att söka sig till som inte riskerar liv.

Boj

Jag förstår att du har svårt att läsa innantill. I min insändare står det klart och tydligt ”inga bussförare över 70 år”. Du drar alla över en kam. Du svarar att alla kan få en sjukdom och högt blodtryck och dålig syn, helt okej. Vad jag hävdar är att alla över 70 löper en större risk för att drabbas av sjukdomar.

Du skriver också att personer kan vara sjuka fastän de genomgått läkarundersökning med friskintyg. Då frågar jag mig; vad är då meningen med läkarundersökning?

Du säger också att en pensionär vill dryga ut sin pension på grund av den låga pension vi har i Sverige. Jag tycker att alla över 70 år inte ska köra buss då det ur trafiksynpunkt är större risk för resenärernas säkerhet. Vad det egentligen handlar om är bussbolagens girighet. Även pensionärens girighet på pengar. Det finns i så fall andra yrken att söka sig till som inte riskerar liv.

Boj

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.