29 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Handbollsstaden bara ett externt begrepp?

SKÖVDE

Gratisreklam. I ett av Sveriges allra populäraste tv-program – På spåret – var nyligen Skövde ett av resmålen. Skövde beskrevs som Handbollsstaden för hela svenska folket. Det verkar dock inte som att beslutsfattare, både när det gäller tjänstemän och politiker, förstår värdet av att IFK Skövde och Skövde HF får stor plats i riksmedia vecka efter vecka under stor del av året. Tacket bestod istället nyligen av beslutade höjda planhyror som bara för IFK innebär en merkostnad på 50 000 kronor per år.

Att meddela detta ungefär samtidigt som stolta kommunföreträdare offentliggör en satsning på motorsport överstigande en miljon kronor sticker onekligen i mångas ögon.

Det verkar istället som maktens representanter i Skövde tar för givet att handbollsföreningarna marknadsför kommunen med automatik. Tydligen är det bara externt som Handbollsstaden är Skövdes främsta varumärke.

Bengt Andersson

ideell aktör i Skövdehandbollen

Att meddela detta ungefär samtidigt som stolta kommunföreträdare offentliggör en satsning på motorsport överstigande en miljon kronor sticker onekligen i mångas ögon.

Det verkar istället som maktens representanter i Skövde tar för givet att handbollsföreningarna marknadsför kommunen med automatik. Tydligen är det bara externt som Handbollsstaden är Skövdes främsta varumärke.

Bengt Andersson

ideell aktör i Skövdehandbollen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.