29 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Hoppas att skolledarna svarar

SKOLAN I TIBRO

replik. Svar till ”Förra årets 6a3”. Källan är Skolverket och publicerades i Expressen 9/12-14. Enligt dessa uppgifter hamnar Tibro på följande placeringar av 290 kommuner: svenska (11,8 p) 278:e plats, engelska (11,6) 288:e plats, matematik (11,1 p) 263:e plats.

Ska man tolka det ni skriver så innebär det att vi har en väldigt stor överrepresentation av invandrare i Tibro i förhållandet till övriga kommuner. Därför några enkla frågor: Hur många elever skrev provet? Hur många av dessa var invandrare?

Jag tycker det är glädjande att det är elever som svarar och försvarar sig, men jag hade väl hoppats att ansvariga skolledare skulle kommentera min insändare.

Gammal förälder

Ska man tolka det ni skriver så innebär det att vi har en väldigt stor överrepresentation av invandrare i Tibro i förhållandet till övriga kommuner. Därför några enkla frågor: Hur många elever skrev provet? Hur många av dessa var invandrare?

Jag tycker det är glädjande att det är elever som svarar och försvarar sig, men jag hade väl hoppats att ansvariga skolledare skulle kommentera min insändare.

Gammal förälder

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.