29 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Möts till höger på trottoaren

PRAXIS.

Till signaturen Anders som skrev i SLA 18/12 om gång- och cykelbanor. På en gång- och cykelbana är förslaget bra och rätt; gå till vänster och kör till höger. Gående möter då trafiken (cyklister) på samma sida om körfältet. Det är samma logik som för cyklister och gångtrafikanter på en vanlig väg eller gata. På en trottoar (alltså endast med gående) möts man lämpligen till höger, det har varit praxis under flera decennier.

Observant

Till signaturen Anders som skrev i SLA 18/12 om gång- och cykelbanor. På en gång- och cykelbana är förslaget bra och rätt; gå till vänster och kör till höger. Gående möter då trafiken (cyklister) på samma sida om körfältet. Det är samma logik som för cyklister och gångtrafikanter på en vanlig väg eller gata. På en trottoar (alltså endast med gående) möts man lämpligen till höger, det har varit praxis under flera decennier.

Observant

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.