29 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Universum och migrationen

KOSTNADER

Universum är gigantiskt. Så gigantiskt, att många människor helt enkelt slår det ifrån sig. Medan andra tycker att det intressanta just är, att det är svårt att förstå.

Gäller samma sak för kostnaden, när det gäller migration? Migrationsverket, och enbart de, inga andra instanser är inblandade, så egentligen är summan högre, begär 167 miljarder kronor för kommande mandatperiod. 1 miljard är 1 000 miljoner.

Eftersom få röster hörs om dessa gigantiska summor, så är frågan om det är samma sak som med universum, alltså, det är så stort, så det går inte att förstå! Eller är det helt enkelt så, att ämnet är nedlagt för diskussion?

Conny Östling

Universum är gigantiskt. Så gigantiskt, att många människor helt enkelt slår det ifrån sig. Medan andra tycker att det intressanta just är, att det är svårt att förstå.

Gäller samma sak för kostnaden, när det gäller migration? Migrationsverket, och enbart de, inga andra instanser är inblandade, så egentligen är summan högre, begär 167 miljarder kronor för kommande mandatperiod. 1 miljard är 1 000 miljoner.

Eftersom få röster hörs om dessa gigantiska summor, så är frågan om det är samma sak som med universum, alltså, det är så stort, så det går inte att förstå! Eller är det helt enkelt så, att ämnet är nedlagt för diskussion?

Conny Östling

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.