30 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Där alla tänker lika tänker ingen

POLITIK.

Förödande. Min rubrik är ett citat av Walter J Lippman. Med anledning av ”decembergängets” uppgörelse tycker jag (sorgligt nog) att det beskriver den svenska politiken just nu och åtta år framöver. Att helt frysa ut och omöjliggöra en opposition som närapå en miljon svenskar ställer sig bakom är enligt mitt tycke förödande för ett öppet politiskt landskap.

Man brukar i positiv anda tala om tankesmedja, och att olika åsikter är utvecklande. Jag ställer mig bakom att man skall respektera och lyssna på andra. Decemberuppgörelsen har till yttersta syfte att omöjliggöra allt sådant fritt tänkande och utbytande av idéer. Från vänster till höger har man nu skapat sig en trygg och konfliktfri ”sandlåda” där ingen lyfter upp obehagliga frågor eller avvikande åsikter. Vi har de ledare vi förtjänar.

Tommy H, Skövde

Man brukar i positiv anda tala om tankesmedja, och att olika åsikter är utvecklande. Jag ställer mig bakom att man skall respektera och lyssna på andra. Decemberuppgörelsen har till yttersta syfte att omöjliggöra allt sådant fritt tänkande och utbytande av idéer. Från vänster till höger har man nu skapat sig en trygg och konfliktfri ”sandlåda” där ingen lyfter upp obehagliga frågor eller avvikande åsikter. Vi har de ledare vi förtjänar.

Tommy H, Skövde

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.