31 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:18

Nedlagd allianspolitik

ABDIKERAT.

Varför ska någon rösta på partier (M, C, FP, KD) som tecknar överenskommelser med den rödgröna ”regeringen” om att inte arbeta i riksdagen för att få genomslag för sin egen politik. Utan som i stället lovar att lägga ner sina röster om man riskerar att få stöd för denna?

Att allianspartierna så fullständigt avsäger sig möjligheten att driva igenom sin politik är förstås anmärkningsvärt. I praktiken har alliansen abdikerat. Kvar som enda oppositionsparti verkar bli SD.

Frank

Varför ska någon rösta på partier (M, C, FP, KD) som tecknar överenskommelser med den rödgröna ”regeringen” om att inte arbeta i riksdagen för att få genomslag för sin egen politik. Utan som i stället lovar att lägga ner sina röster om man riskerar att få stöd för denna?

Att allianspartierna så fullständigt avsäger sig möjligheten att driva igenom sin politik är förstås anmärkningsvärt. I praktiken har alliansen abdikerat. Kvar som enda oppositionsparti verkar bli SD.

Frank

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.