31 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:18

Vart tog hjälpen vägen?

TSUNAMIN.

Insamlingar. Härom kvällen tittade jag på ett program från Khao Lak i Thailand. Då kom jag att tänka på alla insamlingar som gjordes här i Sverige, för att de som drabbats skulle kunna bygga upp de hus som hade gått förlorade. Tanken var god och det var mycket pengar som vi alla bidrog med till till exempel Röda korsets insamling.

I detta tv-program framkom det från de drabbade att de inte hade fått någon hjälp annat än från gäster som hade besökt dem. De blev lurade av banker så att de måste sälja sin mark vilken köptes upp av rikt folk som nu har byggt stora hotell, istället för de små bungalows som var så typiska för Khao Lak. I stort sett inga av de thailändare som hade sin inkomst där, finns kvar.

Jag blev så upprörd när jag såg detta program och vill gärna veta vart våra insamlade pengar tog vägen. Det kanske är på tiden att Röda korset redovisar detta?

A-M Blomquist

I detta tv-program framkom det från de drabbade att de inte hade fått någon hjälp annat än från gäster som hade besökt dem. De blev lurade av banker så att de måste sälja sin mark vilken köptes upp av rikt folk som nu har byggt stora hotell, istället för de små bungalows som var så typiska för Khao Lak. I stort sett inga av de thailändare som hade sin inkomst där, finns kvar.

Jag blev så upprörd när jag såg detta program och vill gärna veta vart våra insamlade pengar tog vägen. Det kanske är på tiden att Röda korset redovisar detta?

A-M Blomquist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.