09 jan 2015 06:00

23 jan 2015 15:18

Decemberuppgörelsen – lektion 1A

REPLIK.

Tommy Augustsson (S) anser i SLA 30/12 att ”Lektion 1A för ett riksdagsparti borde vara att om man inte ensam har minst 50,1 procent så måste man ha kompisar om man skall bestämma”. Helt rätt – men varför har inte S insett det? Regeringen har 37,9 procent och behöver alltså stöd från antingen Alliansen eller SD.

Tommy har också helt rätt i att ”Det är hyckleri att praxis bara gäller när det passar en själv”. Det innebär att alla partier som stödjer decemberuppgörelsen uppenbarligen inte kan lektion 1A och alltså är hycklare. 13 procent kan aldrig få exakt som de vill – såvida man inte tolkar demokrati som decemberuppgörelsen vill säga.

Christer

Tommy Augustsson (S) anser i SLA 30/12 att ”Lektion 1A för ett riksdagsparti borde vara att om man inte ensam har minst 50,1 procent så måste man ha kompisar om man skall bestämma”. Helt rätt – men varför har inte S insett det? Regeringen har 37,9 procent och behöver alltså stöd från antingen Alliansen eller SD.

Tommy har också helt rätt i att ”Det är hyckleri att praxis bara gäller när det passar en själv”. Det innebär att alla partier som stödjer decemberuppgörelsen uppenbarligen inte kan lektion 1A och alltså är hycklare. 13 procent kan aldrig få exakt som de vill – såvida man inte tolkar demokrati som decemberuppgörelsen vill säga.

Christer

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.