09 jan 2015 06:00

23 jan 2015 15:18

Tydliga regler om mobiltelefoner

REPLIK.

Svar till ”Inga bussförare över 70 år” SLA 18 december.

Signaturen Boj efterfrågade ett förtydligande när det gäller Västtrafiks syn på bussförare och användandet av mobiltelefon. Reglerna är mycket tydliga. Mobiltelefon får bara i undantagsfall användas när föraren kör bussen, och då enbart för kortare samtal i tjänsten och med handsfree inkopplad.

De trafikföretag som kör för Västtrafik har också möjlighet att införa striktare regler. För Nobina som kör bussarna i Skaraborg gäller att mobiltelefon endast får användas när bussen står still och då bara för kortare tjänstesamtal.

Kristian Lans

Västtrafik

Svar till ”Inga bussförare över 70 år” SLA 18 december.

Signaturen Boj efterfrågade ett förtydligande när det gäller Västtrafiks syn på bussförare och användandet av mobiltelefon. Reglerna är mycket tydliga. Mobiltelefon får bara i undantagsfall användas när föraren kör bussen, och då enbart för kortare samtal i tjänsten och med handsfree inkopplad.

De trafikföretag som kör för Västtrafik har också möjlighet att införa striktare regler. För Nobina som kör bussarna i Skaraborg gäller att mobiltelefon endast får användas när bussen står still och då bara för kortare tjänstesamtal.

Kristian Lans

Västtrafik

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.