13 jan 2015 06:00

23 jan 2015 15:18

En fröjd att lyssna till Lerin

Vilken fröjd det var att lyssna på Vinterprogrammet med konstnären Lars Lerin.

Jag känner så väl igen mig i hans känslighet, i hans reaktioner över dårskap i världen, framför allt hans förfäran över hur icke-mänskliga djur behandlas: För oss människor är det självklart att det är vi som ska regera den här planeten på våra villkor, så vi brer ut vår civilisation och hänvisar övriga till periferin.

Detta med fläsk- och köttfabriker och minkfarmer och äggkläckningscentraler, det är ju rena Auschwitz. Hur har det kunnat bli så? Varför är det så få människor som känner respekt och vördnad för allt levande på denna planet? Varför är normen i samhället att man kan plåga och döda djur för mat, kläder, underhållning och forskning? Varför är det så hopplöst att få stopp på djurförtryck, och även miljöförstöring?

Jag hoppas att många blev påverkade av Lars Lerins fina program. Vi har alla ett ansvar. Reagera och agera för att göra denna planet till en sund, fridfull plats för alla varelser.

Henrik Scheutz

Jag känner så väl igen mig i hans känslighet, i hans reaktioner över dårskap i världen, framför allt hans förfäran över hur icke-mänskliga djur behandlas: För oss människor är det självklart att det är vi som ska regera den här planeten på våra villkor, så vi brer ut vår civilisation och hänvisar övriga till periferin.

Detta med fläsk- och köttfabriker och minkfarmer och äggkläckningscentraler, det är ju rena Auschwitz. Hur har det kunnat bli så? Varför är det så få människor som känner respekt och vördnad för allt levande på denna planet? Varför är normen i samhället att man kan plåga och döda djur för mat, kläder, underhållning och forskning? Varför är det så hopplöst att få stopp på djurförtryck, och även miljöförstöring?

Jag hoppas att många blev påverkade av Lars Lerins fina program. Vi har alla ett ansvar. Reagera och agera för att göra denna planet till en sund, fridfull plats för alla varelser.

Henrik Scheutz

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.