15 jan 2015 06:00

23 jan 2015 15:18

En seger för demokratin

DECEMBERÖVERENSKOMMELSEN.

Respekt. Heder åt regeringen Löfven och alliansen som lyckades komma överens och bevara den samförståndsanda med ömsesidig respekt som funnits i Sverige sedan efterkrigstiden. Enligt statsvetenskapen är majoritetsregeln grunden i demokratin. Alla avsteg från denna ger minoriteten oproportionerligt mycket makt och därmed gäller inte principen om en människa en röst.

När SD kräver assimilering till svenska seder hos minoriteter väljer de själva att göra tvärtom och bryta mot svenska traditioner i riksdagen genom att kräva assimilering av majoriteten med risk för jobben genom osäkerhet hos utländska investerare. De verkar också ha en dold agenda eftersom judar och samer inte nämndes under hela valrörelsen. ”Fadäserna” är inga tillfälligheter längre.

I en dokumentär i tv om Astrid Lindgren nyligen framkom att hon samtidigt med författandet av Pippi Långstrump även skrev en krigsdagbok. I en bokhandel i Stockholm fanns en skylt med texten ”judar och halvjudar äga icke tillträde”.

Det finns all anledning att vara vaksam mot streberfasonerna i dagens samhälle så att historien inte upprepar sig.

B-Å Karlsson

När SD kräver assimilering till svenska seder hos minoriteter väljer de själva att göra tvärtom och bryta mot svenska traditioner i riksdagen genom att kräva assimilering av majoriteten med risk för jobben genom osäkerhet hos utländska investerare. De verkar också ha en dold agenda eftersom judar och samer inte nämndes under hela valrörelsen. ”Fadäserna” är inga tillfälligheter längre.

I en dokumentär i tv om Astrid Lindgren nyligen framkom att hon samtidigt med författandet av Pippi Långstrump även skrev en krigsdagbok. I en bokhandel i Stockholm fanns en skylt med texten ”judar och halvjudar äga icke tillträde”.

Det finns all anledning att vara vaksam mot streberfasonerna i dagens samhälle så att historien inte upprepar sig.

B-Å Karlsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.