15 jan 2015 06:00

23 jan 2015 15:18

Hjälper kyrkorna bara vissa?

VÄLGÖRENHET.

Vi är tre systrar som har en mamma som har varit tvungen att flytta till en husvagn på grund av ekonomin. Husvagnen är så liten och trång att vi inte kan hälsa på och umgås med våran mamma och det känns otroligt ledsamt. Det är jobbigt att inte kunna umgås och sova över som en vanlig familj.

Mamma har vänt sig till en kyrka här i Skövde och önskade att få hjälp till en större husvagn, resultatet blev att hon fick 3 000 kronor som hon blev jättetacksam för men det var ju inte det hon behövde först och främst.

Nu har vi hört på radion att kyrkorna i Skövde har samlat ihop husvagnar till tiggarna som finns i Skövde och att de får bo där gratis. Det är skitbra att de kan få den hjälpen men då borde väl våran mamma också få den hjälpen? Våran mamma kämpar med skulder och varje månad har hon 3 400 kronor att överleva på efter att räkningarna är betalda. Det är väldigt lite för en trebarnsmamma. Våran mamma kräver inte mycket, hon accepterar hur läget är men vi hör på henne att hon är ledsen när vi inte kan komma och umgås.

Vi alla vill våran mamma det bästa och vi kan inte acceptera att det är så här även om hon kan det! Hon behöver inte mycket men hon behöver ett hem där vi syskon kan komma och hälsa på.

Regina, Rebecca, Jennifer

Mamma har vänt sig till en kyrka här i Skövde och önskade att få hjälp till en större husvagn, resultatet blev att hon fick 3 000 kronor som hon blev jättetacksam för men det var ju inte det hon behövde först och främst.

Nu har vi hört på radion att kyrkorna i Skövde har samlat ihop husvagnar till tiggarna som finns i Skövde och att de får bo där gratis. Det är skitbra att de kan få den hjälpen men då borde väl våran mamma också få den hjälpen? Våran mamma kämpar med skulder och varje månad har hon 3 400 kronor att överleva på efter att räkningarna är betalda. Det är väldigt lite för en trebarnsmamma. Våran mamma kräver inte mycket, hon accepterar hur läget är men vi hör på henne att hon är ledsen när vi inte kan komma och umgås.

Vi alla vill våran mamma det bästa och vi kan inte acceptera att det är så här även om hon kan det! Hon behöver inte mycket men hon behöver ett hem där vi syskon kan komma och hälsa på.

Regina, Rebecca, Jennifer

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.