17 jan 2015 06:00

23 jan 2015 15:31

Unga drabbas när arenan rekordbokats

Läste återigen att våra ungdomar får sina tider strukna i arenan och tvingas ge bort träningstider till senioridrotten. Kanske dags att kommunen tar ett samlat grepp angående hur man skall lösa hallbristen i Skövde. Se hur Jönköping har byggt idrottens hus, en bra lösning.

Och hur skall man lösa var alla övriga event skall vara någonstans? Det känns som att man behöver bygga en eventhall snarast. Detta är ju en förutsättning för Skövde kommuns utveckling inom befolkningsökning samt för att locka hit nya affärskedjor eftersom ett aktivt föreningsliv med cuper och event drar in mycket pengar till kommunen.

Och när skall den glömda stadsdelen Skultorp få en större hall att bedriva idrott i? I dag har Skultorpsskolorna bland de sämsta och minsta gymnastikhallarna i Skövde kommun. Någon gång måste kommunfullmäktige se på kartan över Skövde och se att det finns en stadsdel som heter Skultorp som tillhör kommunen.

Per Oskarsson

Och hur skall man lösa var alla övriga event skall vara någonstans? Det känns som att man behöver bygga en eventhall snarast. Detta är ju en förutsättning för Skövde kommuns utveckling inom befolkningsökning samt för att locka hit nya affärskedjor eftersom ett aktivt föreningsliv med cuper och event drar in mycket pengar till kommunen.

Och när skall den glömda stadsdelen Skultorp få en större hall att bedriva idrott i? I dag har Skultorpsskolorna bland de sämsta och minsta gymnastikhallarna i Skövde kommun. Någon gång måste kommunfullmäktige se på kartan över Skövde och se att det finns en stadsdel som heter Skultorp som tillhör kommunen.

Per Oskarsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.