19 jan 2015 06:00

23 jan 2015 15:18

Flyget största miljöboven

Flyget är den stora miljöboven om man tänker på hur miljön och luften blandas med alla sorters gifter.

Man ser bilen som den värsta boven, bilen som håller samhället igång på många sätt. Men om man tittar på jordklotet så är det så liten del av klotet som bilen smutsar ner, och detta sker på marknivån, och det mesta faller ner. Det går inte att jämföra med den värsta boven flyget, som smutsar luftlagret på en mils höjd över hela jordklotet. Över öknen och alperna samt över alla hav.

Flygets påverkan på miljön är maximal, så hur ensidigt ser man, vem är värstingen? Det måste vara flyget. Bränslet är skattebefriat, men bilen beskattas desto mera. Hur kan man låta detta fortsätta att ske? Ljudmässigt är de tysta, men i de lugnaste vattnen simmar de största fiskarna, som jämförelse. Så nästa storm som kommer är nog en påminnelse om flygets inverkan på klimatet här på jorden.

Alpo Laitanen

Man ser bilen som den värsta boven, bilen som håller samhället igång på många sätt. Men om man tittar på jordklotet så är det så liten del av klotet som bilen smutsar ner, och detta sker på marknivån, och det mesta faller ner. Det går inte att jämföra med den värsta boven flyget, som smutsar luftlagret på en mils höjd över hela jordklotet. Över öknen och alperna samt över alla hav.

Flygets påverkan på miljön är maximal, så hur ensidigt ser man, vem är värstingen? Det måste vara flyget. Bränslet är skattebefriat, men bilen beskattas desto mera. Hur kan man låta detta fortsätta att ske? Ljudmässigt är de tysta, men i de lugnaste vattnen simmar de största fiskarna, som jämförelse. Så nästa storm som kommer är nog en påminnelse om flygets inverkan på klimatet här på jorden.

Alpo Laitanen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.