19 jan 2015 06:00

23 jan 2015 15:18

Syrien - varför inte ta tag i grundproblemet?

Krig förs, tyvärr, på ett antal ställen på vår planet. Ett av de länder som är drabbat är Syrien. Assadregimen går hårt åt, vad de kallar terrorister. Egentligen är det religiösa grupperingar som slåss mot varandra, och en del av dem mot Assad.

Miljoner människor tvingas fly från sina hem. Grannlandet Libanon, har tagit emot stora mängder flyktingar. Vintern har börjat, så det är svåra umbäranden för dem som bor i tältläger. De som kan betala, tar sig via flyktingsmugglare till Europa.

Men grundproblemet, alltså konflikten i Syrien, är det ingen som gör något åt! Vad menar jag då med; gör något åt? Ja, FN, en organisation, som skulle kunna sätta press på Assadregimen, arbetar mest med konsekvenserna av kriget, alltså flyktingarna. Och det är väl välment, men grundproblemet kvarstår. Det besinningslösa kriget i Syrien.

Även EU har gömt sig i skuggorna, och gör inte stort väsen av sig.

Och i FN-skrapan i New York, verkar aktiviteten gå på tomgång. Konflikten måste få en lösning, och resurserna finns.

Conny Östling

Miljoner människor tvingas fly från sina hem. Grannlandet Libanon, har tagit emot stora mängder flyktingar. Vintern har börjat, så det är svåra umbäranden för dem som bor i tältläger. De som kan betala, tar sig via flyktingsmugglare till Europa.

Men grundproblemet, alltså konflikten i Syrien, är det ingen som gör något åt! Vad menar jag då med; gör något åt? Ja, FN, en organisation, som skulle kunna sätta press på Assadregimen, arbetar mest med konsekvenserna av kriget, alltså flyktingarna. Och det är väl välment, men grundproblemet kvarstår. Det besinningslösa kriget i Syrien.

Även EU har gömt sig i skuggorna, och gör inte stort väsen av sig.

Och i FN-skrapan i New York, verkar aktiviteten gå på tomgång. Konflikten måste få en lösning, och resurserna finns.

Conny Östling

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.