21 jan 2015 06:00

23 jan 2015 15:18

SD borde se värdet av invandring

POLITIK.

Berikar. Sverigedemokraterna mer en fördubblade sig i riksdagsvalet. SD är ett populistiskt parti som har enkla svar på komplexa frågor. Det är mycket viktigt att inte låta Sverigedemokraterna ha inflytande över invandringspolitiken. Här spelar decemberöverenskommelsen en mycket viktig roll. Vi ska komma ihåg att 87 procent av väljarna inte röstade med SD.

Sverige har en stolt tradition och historia av mångkultur och mångfald. Invandringen gör Sverige rikare och har gjort att vi idag lever mer kontinentalt där vi får influenser från andra länder.

Förutom att invandringen bidrar till nya möten mellan människor så utvecklar och berikar det landet på olika sätt. Konst, mat, musik är exempel på kulturområden som har berikat Sverige med hjälp av invandringen som gör din och min vardag mer fyllt av valmöjligheter och mångfald i samhällslivet.

Tack vare den historiska traditionen har vi ett rikt företagande som bidragit till att lindra arbetslösheten. Mångfalden har stimulerat fram många kreativa småföretag och därmed gett landet fler arbetstillfällen. Att integreras i ett samhälle kan vara komplext, men när integrationen lyckas skapar den ett stort mervärde för såväl samhälle som individ.

Därför är det väldigt positivt att se traditionen leva vidare i och med att Sverige solidariskt hjälper till att ta emot flyktingar som flytt från krig och förföljelser. Vi har fått nya tandläkare, hantverkare och företagare med flyktingar som vi välkomnar till Sverige. Därmed så utvecklas och stärks landet vidare inför framtiden.

Med hjälp av nya människors livserfarenheter och kompetenser stärker vi landet som helhet. Mångfald och mångkultur berikar och utvecklar ett samhälle. Enfald ger ett fattigt, trångsynt och kyligt samhälle. Låt oss därför värna, utveckla och stärka mångkultur och mångfald i Sverige.

Adam Frändelid (V)

kommunpolitiker, Vänersborg

Sverige har en stolt tradition och historia av mångkultur och mångfald. Invandringen gör Sverige rikare och har gjort att vi idag lever mer kontinentalt där vi får influenser från andra länder.

Förutom att invandringen bidrar till nya möten mellan människor så utvecklar och berikar det landet på olika sätt. Konst, mat, musik är exempel på kulturområden som har berikat Sverige med hjälp av invandringen som gör din och min vardag mer fyllt av valmöjligheter och mångfald i samhällslivet.

Tack vare den historiska traditionen har vi ett rikt företagande som bidragit till att lindra arbetslösheten. Mångfalden har stimulerat fram många kreativa småföretag och därmed gett landet fler arbetstillfällen. Att integreras i ett samhälle kan vara komplext, men när integrationen lyckas skapar den ett stort mervärde för såväl samhälle som individ.

Därför är det väldigt positivt att se traditionen leva vidare i och med att Sverige solidariskt hjälper till att ta emot flyktingar som flytt från krig och förföljelser. Vi har fått nya tandläkare, hantverkare och företagare med flyktingar som vi välkomnar till Sverige. Därmed så utvecklas och stärks landet vidare inför framtiden.

Med hjälp av nya människors livserfarenheter och kompetenser stärker vi landet som helhet. Mångfald och mångkultur berikar och utvecklar ett samhälle. Enfald ger ett fattigt, trångsynt och kyligt samhälle. Låt oss därför värna, utveckla och stärka mångkultur och mångfald i Sverige.

Adam Frändelid (V)

kommunpolitiker, Vänersborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.