22 jan 2015 06:01

23 jan 2015 15:18

Varför får inte skolan sätta in extra skolskjuts?

SKOLSKJUTS.

I höstas skrev SLA om hur barnen som är från Varola och Vreten får vänta i nästan två timmar varje tisdag på skolskjuts från Eriksdalsskolan. Detta berör bland annat min 13-åriga dotter. Denna vecka blir det ytterligare en dag med lång väntan för att komma hem.

Efter friluftsdagens slut nu på fredag (23/1) kommer de barn som inte blivit hämtade av sina föräldrar att bli skjutsade till skolan, med buss. Där får eleverna vänta på ordinarie skolskjuts som går efter kl 15.35, då de slutar sin skoldag normalt sett. Skolan kommer inte sätta in några bussar vid friluftsdagens slut. Att Skövde kommuns regelverk för skolskjuts säger att ”väntetiden vid skola inte bör överstiga 30 minuter/dag” tas ingen hänsyn till.

Enligt en av lärarna får skolan inte sätta in extra skolskjuts. Vem bestämmer detta, och vilken är anledningen till att extra bussar inte får sättas in?

I min dotters fall, och för alla andra barn i Varola och Vreten som inte kan bli hämtade av sina föräldrar, innebär det en väntan på 2,5 timme på buss hem! Ha då i minne att samma elever redan har väntat nästan två timmar i tisdags för att kunna ta sig hem ...

Eleverna som inte kan ta sig hem erbjuds istället att läsa sina läxor eller titta på film på skolan. Deras skoldag blir på fredag 2,5 timme längre än för de elever som exempelvis kan gå eller cykla hem! Diskriminerande, säger jag.

Vad säger de som beslutar om skolskjuts?

Victoria

I höstas skrev SLA om hur barnen som är från Varola och Vreten får vänta i nästan två timmar varje tisdag på skolskjuts från Eriksdalsskolan. Detta berör bland annat min 13-åriga dotter. Denna vecka blir det ytterligare en dag med lång väntan för att komma hem.

Efter friluftsdagens slut nu på fredag (23/1) kommer de barn som inte blivit hämtade av sina föräldrar att bli skjutsade till skolan, med buss. Där får eleverna vänta på ordinarie skolskjuts som går efter kl 15.35, då de slutar sin skoldag normalt sett. Skolan kommer inte sätta in några bussar vid friluftsdagens slut. Att Skövde kommuns regelverk för skolskjuts säger att ”väntetiden vid skola inte bör överstiga 30 minuter/dag” tas ingen hänsyn till.

Enligt en av lärarna får skolan inte sätta in extra skolskjuts. Vem bestämmer detta, och vilken är anledningen till att extra bussar inte får sättas in?

I min dotters fall, och för alla andra barn i Varola och Vreten som inte kan bli hämtade av sina föräldrar, innebär det en väntan på 2,5 timme på buss hem! Ha då i minne att samma elever redan har väntat nästan två timmar i tisdags för att kunna ta sig hem ...

Eleverna som inte kan ta sig hem erbjuds istället att läsa sina läxor eller titta på film på skolan. Deras skoldag blir på fredag 2,5 timme längre än för de elever som exempelvis kan gå eller cykla hem! Diskriminerande, säger jag.

Vad säger de som beslutar om skolskjuts?

Victoria

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.