24 jan 2015 06:00

29 jan 2015 06:00

Denna gång hade ni tur

DATASTOPP.

Katastrofalt. Till Västra Götalandsregionen angående datastoppet på Lidköping och Falköpings sjukhus.

Hur kan ett så viktig datanät slås ut i Sverige en vacker vinterdag i fredstid? Katastrofalt var att även reservsystemet slogs ut i Lidköping. Svaret blir väl som vanligt, vi ska titta på detta, sedan är det tyst. Ansvarig för ett så dåligt system skall naturligtvis ställas till ansvar.

Denna gång hade ni tur, ingen dog, men flera operationer fick läggas på framtiden. Alla som har väntat och förberett sig på detta tillfälle vet att det är en smärtsam och påfrestande väntan som nu ska göras om.

Ni hade kunnat hämta de journaler som behövts i Skövde för att kunnat utföra ert arbete. Varför gjordes inte detta? Det finns tillfällen där man måste kunna tänka och visa handlingskraft utanför de vanliga rutinerna.

Jag är verkligen oroad av hur ni klarar ert uppdrag inom sjukvården när ni har så stora problem en vanlig dag.

Arnold Karlén

Hur kan ett så viktig datanät slås ut i Sverige en vacker vinterdag i fredstid? Katastrofalt var att även reservsystemet slogs ut i Lidköping. Svaret blir väl som vanligt, vi ska titta på detta, sedan är det tyst. Ansvarig för ett så dåligt system skall naturligtvis ställas till ansvar.

Denna gång hade ni tur, ingen dog, men flera operationer fick läggas på framtiden. Alla som har väntat och förberett sig på detta tillfälle vet att det är en smärtsam och påfrestande väntan som nu ska göras om.

Ni hade kunnat hämta de journaler som behövts i Skövde för att kunnat utföra ert arbete. Varför gjordes inte detta? Det finns tillfällen där man måste kunna tänka och visa handlingskraft utanför de vanliga rutinerna.

Jag är verkligen oroad av hur ni klarar ert uppdrag inom sjukvården när ni har så stora problem en vanlig dag.

Arnold Karlén

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.