26 jan 2015 06:00

29 jan 2015 06:00

Godkännande av bygget bör överklagas

KARLSBORG

Hotell Wettern.

Hotellet – som numera inte är hotell – ligger på en av kommunens bästa tomter med härlig sjöutsikt, nära till vårdcentral, apotek, buss och butiker och utan störande genomfart (49:an). Tyvärr förfaller det och underhållet syns minimalt. Kan bara hoppas att det i framtiden åter rustas upp och blir hotell/restaurang igen.

Hotellskyltarna är fortfarande kvar trots påpekanden. Det blir missvisande för turister som söker sängplats och ger ett dåligt intryck av Karlsborg.

Nu vill alltså Ehcc-fastigheter bygga ut med plats för ett hundratal fler asylsökande, men knappast på ett seriöst sätt. Allt skall kunna färdigställas på tre månader! Kan ju då knappast röra sig om annat än färdiga moduler – lådor att sätta ovanpå varandra utan ordentlig grund.

Och estetiskt – vad säger byggnadsnämnden? Barackbyggen hör ju knappast hemma i tätbebyggelsen i kommunen. Det finns plats runt omkring, och skall man envisas med att ha det inom tätorten så har vi t.ex. ett stort tomt hus med väldigt stor tomt att bebygga på Viggenvägen intill redan existerande flyktingförläggning.

Tror de flesta Karlsborgare är överens om att godkännande av ärendet bör överklagas.

per

Hotellet – som numera inte är hotell – ligger på en av kommunens bästa tomter med härlig sjöutsikt, nära till vårdcentral, apotek, buss och butiker och utan störande genomfart (49:an). Tyvärr förfaller det och underhållet syns minimalt. Kan bara hoppas att det i framtiden åter rustas upp och blir hotell/restaurang igen.

Hotellskyltarna är fortfarande kvar trots påpekanden. Det blir missvisande för turister som söker sängplats och ger ett dåligt intryck av Karlsborg.

Nu vill alltså Ehcc-fastigheter bygga ut med plats för ett hundratal fler asylsökande, men knappast på ett seriöst sätt. Allt skall kunna färdigställas på tre månader! Kan ju då knappast röra sig om annat än färdiga moduler – lådor att sätta ovanpå varandra utan ordentlig grund.

Och estetiskt – vad säger byggnadsnämnden? Barackbyggen hör ju knappast hemma i tätbebyggelsen i kommunen. Det finns plats runt omkring, och skall man envisas med att ha det inom tätorten så har vi t.ex. ett stort tomt hus med väldigt stor tomt att bebygga på Viggenvägen intill redan existerande flyktingförläggning.

Tror de flesta Karlsborgare är överens om att godkännande av ärendet bör överklagas.

per

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.