26 jan 2015 06:00

29 jan 2015 06:00

Hur blir det sedan?

DILEMMA.

Jag är sambo med en nybliven pensionär och själv är jag arbetssökande. ”Sök heltidsjobb”, säger Arbetsförmedlingen.

Javisst kan jag det, men min sambo klarar sig inte själv en hel dag. Han har värk i rygg och höfter plus att han ser dåligt. Men ändå vägrar han söka läkare. ”Du kan ju göra allt nu när du ändå är hemma”, säger han.

Men hur blir det sedan?

Finns det någon som sitter eller har suttit i samma sits? Hur gjorde ni?

Orolig sambo

Jag är sambo med en nybliven pensionär och själv är jag arbetssökande. ”Sök heltidsjobb”, säger Arbetsförmedlingen.

Javisst kan jag det, men min sambo klarar sig inte själv en hel dag. Han har värk i rygg och höfter plus att han ser dåligt. Men ändå vägrar han söka läkare. ”Du kan ju göra allt nu när du ändå är hemma”, säger han.

Men hur blir det sedan?

Finns det någon som sitter eller har suttit i samma sits? Hur gjorde ni?

Orolig sambo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.