29 jan 2015 06:00

29 jan 2015 06:00

Jag undanber mig att dras med i nya löften

MUSIKSKOLAN

Replik. Angående insändaren ”Vi applåderar kuppen”.

Folkpartiets Peter Larsson skriver att de i september 2013 la en motion i kommunfullmäktige om en utveckling av musikskolan. Inget har hänt, inga nya medel har tillförts trots att FP sitter i den styrande alliansen i Skövde ...

Vi socialdemokrater hade i vårt budgetförslag redan i juni 2013 (som blev nedröstat) öronmärkt en miljon kronor till att korta köerna till musikskolan och att utreda en kulturskola, men mig veterligen var det ingen i FP som röstade för vårt förslag då.

Att Folkpartiet nu applåderar att kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson gick upp på scenen på Kulturgalan i november och gjorde en ”kupp” tillsammans med övriga kommunalråd kan jag förstå – men för min egen del, som ett av övriga kommunalråd på scenen, vill jag meddela att jag var helt ovetande om vad som var på gång.

S delar uppfattningen om vikten av att korta köerna, men mitt råd till Katarina Jonsson är att hon bör avhålla sig från att inkludera S i sina kupper – och istället arbeta konstruktivt och ge rätta förutsättningar till olika verksamheter för att nå framgång och utveckling.

Jag undanber mig att dras med i nya löften som kastas ut i offentliga sammanhang.

Marie Ekman

oppositionsråd (S)

Skövde

Folkpartiets Peter Larsson skriver att de i september 2013 la en motion i kommunfullmäktige om en utveckling av musikskolan. Inget har hänt, inga nya medel har tillförts trots att FP sitter i den styrande alliansen i Skövde ...

Vi socialdemokrater hade i vårt budgetförslag redan i juni 2013 (som blev nedröstat) öronmärkt en miljon kronor till att korta köerna till musikskolan och att utreda en kulturskola, men mig veterligen var det ingen i FP som röstade för vårt förslag då.

Att Folkpartiet nu applåderar att kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson gick upp på scenen på Kulturgalan i november och gjorde en ”kupp” tillsammans med övriga kommunalråd kan jag förstå – men för min egen del, som ett av övriga kommunalråd på scenen, vill jag meddela att jag var helt ovetande om vad som var på gång.

S delar uppfattningen om vikten av att korta köerna, men mitt råd till Katarina Jonsson är att hon bör avhålla sig från att inkludera S i sina kupper – och istället arbeta konstruktivt och ge rätta förutsättningar till olika verksamheter för att nå framgång och utveckling.

Jag undanber mig att dras med i nya löften som kastas ut i offentliga sammanhang.

Marie Ekman

oppositionsråd (S)

Skövde

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.