29 jan 2015 06:00

29 jan 2015 06:00

SD och beröringsskräcken

POLITIK.

Invandring. SD vill reglera och begränsa invandringen. Det vill nästan alla andra EU-länder också göra. Skulle medborgarna i dessa länder främst utgöras av rasister?

Sverige har ett mycket generöst invandringssystem och en anhöriginvandring utan motstycke. Alla försök att redovisa de faktiska konsekvenserna av den förda politiken motverkas och budbärarna betraktas med avsky och förakt.

Det senaste, flagranta exemplet är rapporten ”Invandring och mörkläggning” av professor Karl-Olof Arnstberg och socionomen Gunnar Sandelin. DN publicerade en annons om rapporten, något som upprörde tyckaretablissemanget. Tidningens politiske chefredaktör måste försvara annonsen. Han påpekade, att de i rapporten redovisade uppgifterna vid kontroll visat sig vara riktiga.

I Sverige lovprisas det mångkulturella samhället. I själva verket antyder seriös forskning att mångetnicitet kan vara förödande för den sociala solidaritet som är nödvändig för att ett samhälle skall fungera. Forskare med den insikten vågar inte öppet redovisa sin uppfattning. Det sociala priset är alltför högt.

Själv begriper jag inte, varför man inte skulle kunna samarbeta med SD i frågor, där samsyn råder. Jag tycker det är bra att SD vill förstatliga skolan. Jag tycker att det är bra, att SD anser att pensionärer skall beskattas som övriga löntagare. Om SD hävdar att jorden är rund, måste man då – för att undgå rasiststämpeln– hävda att jorden är platt?

Johan Järemo

Sverige har ett mycket generöst invandringssystem och en anhöriginvandring utan motstycke. Alla försök att redovisa de faktiska konsekvenserna av den förda politiken motverkas och budbärarna betraktas med avsky och förakt.

Det senaste, flagranta exemplet är rapporten ”Invandring och mörkläggning” av professor Karl-Olof Arnstberg och socionomen Gunnar Sandelin. DN publicerade en annons om rapporten, något som upprörde tyckaretablissemanget. Tidningens politiske chefredaktör måste försvara annonsen. Han påpekade, att de i rapporten redovisade uppgifterna vid kontroll visat sig vara riktiga.

I Sverige lovprisas det mångkulturella samhället. I själva verket antyder seriös forskning att mångetnicitet kan vara förödande för den sociala solidaritet som är nödvändig för att ett samhälle skall fungera. Forskare med den insikten vågar inte öppet redovisa sin uppfattning. Det sociala priset är alltför högt.

Själv begriper jag inte, varför man inte skulle kunna samarbeta med SD i frågor, där samsyn råder. Jag tycker det är bra att SD vill förstatliga skolan. Jag tycker att det är bra, att SD anser att pensionärer skall beskattas som övriga löntagare. Om SD hävdar att jorden är rund, måste man då – för att undgå rasiststämpeln– hävda att jorden är platt?

Johan Järemo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.