31 jan 2015 06:00

31 jan 2015 06:00

Inte bara historia

RASISM.

Jag levde under andra världskriget och hade efter kriget grannar i Lund som var offer för Nazityskland. På 60-talet gjorde jag mitt första besök i Auschwitz och senare en gång på 80-talet. Ett besök där och man är alltid antirasist.

Vad många inte vet är att det inte bara var judar som förintades, det var cirka 1 miljon romer också, men det talar man tyst om. Rasism finns fortfarande i Sverige och en grupp som är utsatta för detta i dag är romer. Ja, då kryper frågan även in i många kommuner i Skaraborg. Man blundar och vill inte höra.

Rasism berör inte bara judar utan många fler grupper. Vi måste vara vakna över detta och tolerera olikheter. Vi får inte glömma – jag har inte glömt!

Per-Olof Elfstrand

Jag levde under andra världskriget och hade efter kriget grannar i Lund som var offer för Nazityskland. På 60-talet gjorde jag mitt första besök i Auschwitz och senare en gång på 80-talet. Ett besök där och man är alltid antirasist.

Vad många inte vet är att det inte bara var judar som förintades, det var cirka 1 miljon romer också, men det talar man tyst om. Rasism finns fortfarande i Sverige och en grupp som är utsatta för detta i dag är romer. Ja, då kryper frågan även in i många kommuner i Skaraborg. Man blundar och vill inte höra.

Rasism berör inte bara judar utan många fler grupper. Vi måste vara vakna över detta och tolerera olikheter. Vi får inte glömma – jag har inte glömt!

Per-Olof Elfstrand

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.