31 jan 2015 06:01

31 jan 2015 06:01

Ska det fungera såhär?

SOCIAL VÄLFÄRD I TIBRO.

Har varit utan en fast inkomst i nästan två år och varit hemlös i drygt ett halvår. Har sålt av allt jag äger för att få mat för dagen och inte ligga samhället till last. Ja, jag har gamla skulder som jag sonar för.

Har varit i kontakt med socialtjänsten i Tibro för nu går det inte längre. Tänkte i min enfald att man kunde få hjälp till en dräglig tillvaro och åtminstone få lite hjälp så man kan få träffa sina barn utan att de ska få se hur man ”lever”.

Ack, vad man bedrog sig.

Talade om för dem att nu är det panik. Jag bor i en gammal bil, har inte pengar till mat och behöver åtminstone lite tak över huvudet. Får en tid fyra veckor fram i tiden och blir ombedd att ta med giltig legitimation annars får jag ingen hjälp.

Legitimationen har jag inte kunnat förnya på grund av kostnaden. Ja, jag vet att det inte är någon stor kostnad, men när man inte har mat för dagen är det en för stor kostnad. Man ska ju dessutom kunna legitimera sig för att kunna få ut en legitimation!

Har frågat socialtjänsten om man kan få hjälp att få en bostad och fått svaret att när jag fixat bostad på egen hand så kan jag få hjälp till hyran. Så långt allt väl, men med mina skulder hos kronofogden så får jag inte någon lägenhet eller rum. Alltså får jag inte någon bostad.

Har försökt att anmäla mig som arbetssökande hos arbetsförmedlingen, men fått samma svar där; har du inte giltig legitimation får du inte anmäla dig.

Ska man vara tvungen att begå brott för att kunna få tak över huvudet och lite mat?

Tyvärr vet jag att jag inte är ensam om detta problem i Tibro kommun – det finns ett antal hemlösa i Tibro.

Det går bra för politikerna att stå på bild i tidningen och klappa sig för bröstet och tala om hur bra alla i kommunen har det.

Hoppas någon ”ansvarig” för Tibro kommun, socialtjänsten eller politiker kan ge svar på detta.

Hemlös

Har varit utan en fast inkomst i nästan två år och varit hemlös i drygt ett halvår. Har sålt av allt jag äger för att få mat för dagen och inte ligga samhället till last. Ja, jag har gamla skulder som jag sonar för.

Har varit i kontakt med socialtjänsten i Tibro för nu går det inte längre. Tänkte i min enfald att man kunde få hjälp till en dräglig tillvaro och åtminstone få lite hjälp så man kan få träffa sina barn utan att de ska få se hur man ”lever”.

Ack, vad man bedrog sig.

Talade om för dem att nu är det panik. Jag bor i en gammal bil, har inte pengar till mat och behöver åtminstone lite tak över huvudet. Får en tid fyra veckor fram i tiden och blir ombedd att ta med giltig legitimation annars får jag ingen hjälp.

Legitimationen har jag inte kunnat förnya på grund av kostnaden. Ja, jag vet att det inte är någon stor kostnad, men när man inte har mat för dagen är det en för stor kostnad. Man ska ju dessutom kunna legitimera sig för att kunna få ut en legitimation!

Har frågat socialtjänsten om man kan få hjälp att få en bostad och fått svaret att när jag fixat bostad på egen hand så kan jag få hjälp till hyran. Så långt allt väl, men med mina skulder hos kronofogden så får jag inte någon lägenhet eller rum. Alltså får jag inte någon bostad.

Har försökt att anmäla mig som arbetssökande hos arbetsförmedlingen, men fått samma svar där; har du inte giltig legitimation får du inte anmäla dig.

Ska man vara tvungen att begå brott för att kunna få tak över huvudet och lite mat?

Tyvärr vet jag att jag inte är ensam om detta problem i Tibro kommun – det finns ett antal hemlösa i Tibro.

Det går bra för politikerna att stå på bild i tidningen och klappa sig för bröstet och tala om hur bra alla i kommunen har det.

Hoppas någon ”ansvarig” för Tibro kommun, socialtjänsten eller politiker kan ge svar på detta.

Hemlös

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.