02 feb 2015 06:00

02 feb 2015 06:00

Droger kan inte bota

MEDICINER.

Cannabis. Ett exempel från mediarapporteringen under de senaste dagarna var: ”Ökat tryck att använda medicinsk cannabis”. Denna gång gäller det de påtryckningar som görs för att få godkännande att använda cannabis mot ångest.

För det första kan varken cannabis eller någon annan drog bota något. Utöver det kommer flödet på den illegala marknaden att öka om man tillför ännu en drog som legal (medicinsk). Därmed späds missbruket på ytterligare. Att använda cannabis med biverkningar som förvirring, panikattacker och psykoser kan dessutom leda in på missbruk av ännu tyngre droger som ger ännu allvarligare negativa effekter.

De negativa konsekvenserna efter införanden av centralstimulerande medel som mediciner finns hyggligt bra dokumenterade. En uppmaning till etablissemanget; använd den kunskapen. Vi vill ha färre droger i samhället, inte fler.

Observant

För det första kan varken cannabis eller någon annan drog bota något. Utöver det kommer flödet på den illegala marknaden att öka om man tillför ännu en drog som legal (medicinsk). Därmed späds missbruket på ytterligare. Att använda cannabis med biverkningar som förvirring, panikattacker och psykoser kan dessutom leda in på missbruk av ännu tyngre droger som ger ännu allvarligare negativa effekter.

De negativa konsekvenserna efter införanden av centralstimulerande medel som mediciner finns hyggligt bra dokumenterade. En uppmaning till etablissemanget; använd den kunskapen. Vi vill ha färre droger i samhället, inte fler.

Observant

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.