04 feb 2015 06:00

06 feb 2015 11:02

Blev uppvaknandet en mardröm?

FRITIDSGÅRDARNA

Replik. Till er politiker (C) i Skövde som säger att ni vill värna om kommunal service och ha kvar fritidsgårdarna.

Så bra att ni äntligen har vaknat och fått upp ögonen för våra fritidsgårdar i ytterområdena. Men är ni tillräckligt vakna än, för att se sanningen? Den sanning, att flera av våra fritidsgårdar utanför Skövde har så lite pengar till verksamhet och personal att de lever på svältgränsen, ja till och med håller på att dö ut.

Och varför har det blivit så? Jo, ni har vaknat för sent. Vi socialdemokrater har i flera år i vår budget till fullmäktige lagt öronmärkta pengar 1,5–2 miljoner för att förbättra fritidsgårdsverksamheten. Men detta förslag har ni tillsammans med övriga allianspartier röstat ner.

Vi har sett att flera fritidsgårdar har för lite pengar till verksamhet och personal. Vi har också lyssnat på vår verksamhetschef för fritidsgårdarna, som länge påtalat problemet. Pengarna räcker inte till att bedriva den verksamhet som finns i uppsatta mål, när det gäller personaltäthet och kvalitet på verksamhet.

Nu har vi kommit till vägs ände, när det gäller vissa fritidsgårdar. Något måste göras. Vi socialdemokrater vill inte heller lägga ner några fritidsgårdar i våra ytterområden, men vi vill ta ansvar för att våra barn och ungdomar kan få en bra fritidsverksamhet och att personalen på våra fritidsgårdar har en trygg och säker arbetsmiljö.

Maria Hjärtqvist (S)

Anita Andersson (S)

kultur och fritidsnämnden Skövde

Så bra att ni äntligen har vaknat och fått upp ögonen för våra fritidsgårdar i ytterområdena. Men är ni tillräckligt vakna än, för att se sanningen? Den sanning, att flera av våra fritidsgårdar utanför Skövde har så lite pengar till verksamhet och personal att de lever på svältgränsen, ja till och med håller på att dö ut.

Och varför har det blivit så? Jo, ni har vaknat för sent. Vi socialdemokrater har i flera år i vår budget till fullmäktige lagt öronmärkta pengar 1,5–2 miljoner för att förbättra fritidsgårdsverksamheten. Men detta förslag har ni tillsammans med övriga allianspartier röstat ner.

Vi har sett att flera fritidsgårdar har för lite pengar till verksamhet och personal. Vi har också lyssnat på vår verksamhetschef för fritidsgårdarna, som länge påtalat problemet. Pengarna räcker inte till att bedriva den verksamhet som finns i uppsatta mål, när det gäller personaltäthet och kvalitet på verksamhet.

Nu har vi kommit till vägs ände, när det gäller vissa fritidsgårdar. Något måste göras. Vi socialdemokrater vill inte heller lägga ner några fritidsgårdar i våra ytterområden, men vi vill ta ansvar för att våra barn och ungdomar kan få en bra fritidsverksamhet och att personalen på våra fritidsgårdar har en trygg och säker arbetsmiljö.

Maria Hjärtqvist (S)

Anita Andersson (S)

kultur och fritidsnämnden Skövde

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.