06 feb 2015 06:00

06 feb 2015 06:00

Försvagat försvar

FÖRSVARET.

Vill kommentera Kenneth Strömbergs rader 4/2 om alliansfrihet visavi Nato och Ryssland m m.

Det säkerhetspolitiska läget är komplext. Självklart skall Sverige kunna försvara sig. Under många år har Sveriges försvar satts på sparlåga i likhet med många andra europeiska länder. Vårt försvar är tydligt försvagat. Ryssland rustar sedan ett par år tillbaka upp sitt försvar och landets ogenerade agerande i Ukrainafrågan är minst sagt stötande (ryska trupper har bevisligen förts in i landet som stöd åt separatisterna). Att Sverige i ett eventuellt läge av kris genom tyst samförstånd skall lita på att landets västliga vänner skall ställa upp är inte bara orättfärdigt, det är obetänkt.

Observant

Vill kommentera Kenneth Strömbergs rader 4/2 om alliansfrihet visavi Nato och Ryssland m m.

Det säkerhetspolitiska läget är komplext. Självklart skall Sverige kunna försvara sig. Under många år har Sveriges försvar satts på sparlåga i likhet med många andra europeiska länder. Vårt försvar är tydligt försvagat. Ryssland rustar sedan ett par år tillbaka upp sitt försvar och landets ogenerade agerande i Ukrainafrågan är minst sagt stötande (ryska trupper har bevisligen förts in i landet som stöd åt separatisterna). Att Sverige i ett eventuellt läge av kris genom tyst samförstånd skall lita på att landets västliga vänner skall ställa upp är inte bara orättfärdigt, det är obetänkt.

Observant

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.