09 feb 2015 06:00

09 feb 2015 06:00

Tar lönsamma delar

POSTNORD.

Som postpensionär brukar jag följa vad som händer inom den postala utvecklingen och det är ingen munter läsning, speciellt inte för Postnord. Vad som är sorgligt är att små postoperatörer tar lönsamma delar i tätorter från Postnord som får distribuera i olönsamma delar, som till exempel i glesbygd.

Frågan är hur länge detta ska hålla utan subventioner från staten. Att dela ut post i glesbygd med enstaka försändelser till kunder med miltals avstånd är ohållbart i längden. Kontra detta mot mindre postoperatörer som tar godbitarna i tätort med massutskick.

Leif Wångstedt

tekniker

Som postpensionär brukar jag följa vad som händer inom den postala utvecklingen och det är ingen munter läsning, speciellt inte för Postnord. Vad som är sorgligt är att små postoperatörer tar lönsamma delar i tätorter från Postnord som får distribuera i olönsamma delar, som till exempel i glesbygd.

Frågan är hur länge detta ska hålla utan subventioner från staten. Att dela ut post i glesbygd med enstaka försändelser till kunder med miltals avstånd är ohållbart i längden. Kontra detta mot mindre postoperatörer som tar godbitarna i tätort med massutskick.

Leif Wångstedt

tekniker

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.